Garnalen in Romige Kokos-Curry met Limoenblad

Garnalen in Romige Kokos-Curry met Limoenblad

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 400 g grote garnalen (schoongemaakt, zonder schil)
  • 2 eetlepels olie (kokosolie of zonnebloemolie)
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 stukje gember (ca. 2 cm), geraspt
  • 2 theelepels rode currypasta
  • 400 ml kokosmelk
  • 4 limoenblaadjes (gekneusd, te koop bij de toko)
  • 1 eetlepel vissaus (optioneel, voor een zoute toets)
  • 1 eetlepel limoensap
  • 1 rode chilipeper, in ringetjes (optioneel voor extra pit)
  • 1 bosje koriander, gehakt (voor garnering)
  • 1 limoen, in partjes (voor serveren)
Extra:
  • Gekookte jasmijnrijst of basmatirijst

Bereiding:

  1. Voorbereiding:
    • Verhit de olie in een grote wok of diepe pan op middelhoog vuur.
    • Fruit de ui 3-4 minuten tot deze zacht en glazig is. Voeg de knoflook, gember en currypasta toe. Bak dit 1-2 minuten mee tot het goed begint te geuren.
  2. De saus maken:
    • Schenk de kokosmelk erbij en voeg de gekneusde limoenblaadjes toe. Roer alles goed door en laat het 5 minuten zachtjes pruttelen zodat de smaken zich mengen.
  3. Garnalen toevoegen:
    • Voeg de garnalen toe aan de saus en laat ze 5-6 minuten garen tot ze roze en stevig zijn.
    • Breng de curry op smaak met vissaus (optioneel), limoensap en eventueel wat zout.
  4. Serveren:
    • Verwijder de limoenblaadjes uit de saus en schep de garnalen met de saus in kommen.
    • Garneer met gehakte koriander en ringetjes rode chilipeper. Serveer met partjes limoen en jasmijnrijst.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print