400 g grote garnalen (schoongemaakt, zonder schil)
2 eetlepels olie (kokosolie of zonnebloemolie)
1 ui, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 stukje gember (ca. 2 cm), geraspt
2 theelepels rode currypasta
400 ml kokosmelk
4 limoenblaadjes (gekneusd, te koop bij de toko)
1 eetlepel vissaus (optioneel, voor een zoute toets)
1 eetlepel limoensap
1 rode chilipeper, in ringetjes (optioneel voor extra pit)
1 bosje koriander, gehakt (voor garnering)
1 limoen, in partjes (voor serveren)
Extra:
Gekookte jasmijnrijst of basmatirijst
Bereiding:
Voorbereiding:
Verhit de olie in een grote wok of diepe pan op middelhoog vuur.
Fruit de ui 3-4 minuten tot deze zacht en glazig is. Voeg de knoflook, gember en currypasta toe. Bak dit 1-2 minuten mee tot het goed begint te geuren.
De saus maken:
Schenk de kokosmelk erbij en voeg de gekneusde limoenblaadjes toe. Roer alles goed door en laat het 5 minuten zachtjes pruttelen zodat de smaken zich mengen.
Garnalen toevoegen:
Voeg de garnalen toe aan de saus en laat ze 5-6 minuten garen tot ze roze en stevig zijn.
Breng de curry op smaak met vissaus (optioneel), limoensap en eventueel wat zout.
Serveren:
Verwijder de limoenblaadjes uit de saus en schep de garnalen met de saus in kommen.
Garneer met gehakte koriander en ringetjes rode chilipeper. Serveer met partjes limoen en jasmijnrijst.