Garnalensoep met citroengras en gember

Garnalensoep met citroengras en gember

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 250 g garnalen, gepeld en schoongemaakt
  • 750 ml kippen- of groentebouillon
  • 2 stengels citroengras, gekneusd
  • 1 stuk gember (2-3 cm), in dunne plakjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 sjalotten, fijngehakt
  • 1 rode chili, in dunne ringen
  • 1 eetlepel vissaus
  • Sap van 1 limoen
  • 1 blik kokosmelk (400 ml)
  • 1 eetlepel olie
  • 1 bosje verse koriander, grof gehakt
  • Zout en peper, naar smaak
Voor garnering:
  • Verse koriander
  • Limoenpartjes
  • Extra chili (optioneel)

Bereidingswijze:

1. Aromatische basis maken
  1. Verhit de olie in een soeppan op middelhoog vuur.
  2. Voeg de sjalotten, knoflook en gember toe en bak tot ze geurig zijn.
  3. Voeg de citroengrasstengels en chili toe en bak nog 1 minuut mee.
2. Bouillon en kokosmelk toevoegen
  1. Giet de bouillon en kokosmelk in de pan en breng aan de kook.
  2. Laat de soep 10-15 minuten zachtjes sudderen zodat de smaken zich ontwikkelen.
3. Garnalen en kruiden toevoegen
  1. Voeg de garnalen en vissaus toe aan de soep en laat deze 3-5 minuten pocheren, totdat de garnalen roze en gaar zijn.
  2. Roer het limoensap erdoor en breng op smaak met zout en peper.
4. Serveren
  1. Schep de soep in kommen en garneer met verse koriander.
  2. Serveer met partjes limoen en extra chili voor wie van pittig houdt.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print