Gebakken Camembert met Cranberrysaus en Rozemarijn

Gebakken Camembert met Cranberrysaus en Rozemarijn

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 ronde camembert (250 g, in houten doosje of bakvorm)
  • 4 eetlepels cranberrysaus (kant-en-klaar of zelfgemaakt, zie tip)
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 1 eetlepel honing
  • 30 g walnoten (grof gehakt)
  • Optioneel: 1 teentje knoflook (in dunne plakjes)
  • Stokbrood of crackers (om te dippen)

Bereiding:

  1. Oven voorverwarmen:
    • Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Voorbereiding van de camembert:
    • Haal de camembert uit het doosje en plaats hem in een ovenschaal of bewaar het onderste deel van het doosje (zonder papier).
    • Maak enkele ondiepe inkepingen in de bovenkant van de camembert en steek er plakjes knoflook in (optioneel) en wat rozemarijnnaaldjes.
  3. Bakken:
    • Plaats de camembert in de oven en bak 10-12 minuten, totdat de kaas vanbinnen gesmolten is maar de korst nog intact blijft.
  4. Cranberrysaus toevoegen:
    • Haal de camembert uit de oven en lepel de cranberrysaus voorzichtig over de bovenkant van de kaas.
    • Besprenkel met een beetje honing en strooi de gehakte walnoten eroverheen.
  5. Afwerking:
    • Zet de camembert nog 2-3 minuten terug in de oven zodat de cranberrysaus licht warm wordt en de walnoten iets geroosterd zijn.
  6. Serveren:
    • Garneer met extra rozemarijntakjes en serveer de gebakken camembert direct met knapperig stokbrood of rustieke crackers.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print