Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Gebakken Camembert met Cranberrysaus en Rozemarijn
Ingrediënten voor 4 personen:
1 ronde camembert (250 g, in houten doosje of bakvorm)
4 eetlepels cranberrysaus (kant-en-klaar of zelfgemaakt, zie tip)
2 takjes verse rozemarijn
1 eetlepel honing
30 g walnoten (grof gehakt)
Optioneel: 1 teentje knoflook (in dunne plakjes)
Stokbrood of crackers (om te dippen)
Bereiding:
Oven voorverwarmen:
Verwarm de oven voor op
180°C
.
Voorbereiding van de camembert:
Haal de camembert uit het doosje en plaats hem in een ovenschaal of bewaar het onderste deel van het doosje (zonder papier).
Maak enkele ondiepe inkepingen in de bovenkant van de camembert en steek er plakjes knoflook in (optioneel) en wat rozemarijnnaaldjes.
Bakken:
Plaats de camembert in de oven en bak
10-12 minuten
, totdat de kaas vanbinnen gesmolten is maar de korst nog intact blijft.
Cranberrysaus toevoegen:
Haal de camembert uit de oven en lepel de cranberrysaus voorzichtig over de bovenkant van de kaas.
Besprenkel met een beetje honing en strooi de gehakte walnoten eroverheen.
Afwerking:
Zet de camembert nog
2-3 minuten terug in de oven
zodat de cranberrysaus licht warm wordt en de walnoten iets geroosterd zijn.
Serveren:
Garneer met extra rozemarijntakjes en serveer de gebakken camembert direct met knapperig stokbrood of rustieke crackers.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email