Gebakken Forel met Amandelschaafsel

Gebakken Forel met Amandelschaafsel

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 4 hele forellen, schoongemaakt
  • 50 g amandelschaafsel
  • 2 eetlepels boter
  • Sap van 1 citroen
  • 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 citroen, in partjes gesneden (voor serveren)
Bereidingswijze:
  1. Voorbereiden van de forel: Spoel de forellen af onder koud water en dep ze droog met keukenpapier. Bestrooi de binnenkant en de buitenkant van de forel met zout en peper.
  2. Bakken: Verhit 1 eetlepel boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de forellen toe en bak ze 4-5 minuten aan elke kant, of tot ze mooi goudbruin zijn en het vlees gemakkelijk loslaat van de graat.
  3. Amandelsaus bereiden: Smelt de resterende boter in een kleine pan en voeg het amandelschaafsel toe. Bak het kort totdat het lichtbruin begint te kleuren. Voeg het citroensap toe en roer voorzichtig.
  4. Serveren: Leg de gebakken forellen op een serveerschaal en schenk de amandelsaus erover. Bestrooi met de fijngehakte peterselie en serveer met partjes citroen.
Serveertip: Serveer de forel met geroosterde aardappelen of een frisse salade.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print