Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Gebakken Kikkererwten Met Fazant en Kruidensaus
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de fazant:
200 g fazantfilet, in dunne plakjes gesneden
1 el olijfolie
1 el boter
Zout en peper naar smaak
Voor de gebakken kikkererwten:
200 g kikkererwten (uit blik, afgespoeld en uitgelekt)
1 el olijfolie
1 tl paprikapoeder
1/2 tl komijn
Snufje zout
Voor de kruidensaus:
100 ml crème fraîche
1 el fijngehakte peterselie
1 el fijngehakte bieslook
1 tl citroensap
Zout en peper naar smaak
Voor de garnering:
Verse kruiden (zoals peterselie of microgreens)
Bereidingswijze:
Gebakken kikkererwten bereiden:
Verhit de oven voor op 200°C.
Meng de kikkererwten met olijfolie, paprikapoeder, komijn en zout.
Spreid de kikkererwten uit op een bakplaat en bak 15-20 minuten tot ze krokant zijn.
Fazant bereiden:
Verhit olijfolie en boter in een koekenpan op middelhoog vuur.
Bak de plakjes fazantfilet 2-3 minuten per kant tot ze mooi goudbruin en gaar zijn.
Breng op smaak met zout en peper.
Kruidensaus maken:
Meng de crème fraîche, peterselie, bieslook, citroensap, zout en peper in een kom.
Roer goed door tot een gladde saus.
Serveren:
Verdeel de kikkererwten over borden.
Leg de plakjes fazantfilet bovenop.
Lepel de kruidensaus over het geheel en garneer met verse kruiden.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email