Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Gebakken Polentakroketjes Met Paddenstoelencrème
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de polentakroketjes:
150 g polenta
500 ml groentebouillon
50 g Parmezaanse kaas, geraspt
1 el boter
1 ei
100 g bloem
100 g paneermeel
Olie om te frituren
Zout en peper naar smaak
Voor de paddenstoelencrème:
200 g gemengde paddenstoelen, fijngehakt
1 sjalot, fijngehakt
1 teentje knoflook, fijngehakt
150 ml room
1 el boter
Zout en peper naar smaak
Voor garnering:
Verse peterselie, fijngehakt
Bereidingswijze:
Polentakroketjes maken:
Breng de groentebouillon aan de kook in een pan.
Voeg de polenta langzaam toe terwijl je constant roert. Laat 5-7 minuten koken tot de polenta dik wordt.
Roer de Parmezaanse kaas en boter erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Giet de polenta in een ingevette ovenschaal en laat volledig afkoelen en opstijven (minimaal 1 uur).
Snijd de polenta in kroketvormige stukken.
Haal de kroketjes door de bloem, dan door het losgeklopte ei en vervolgens door het paneermeel.
Polentakroketjes bakken:
Verhit olie in een frituurpan of diepe pan tot 180°C.
Frituur de kroketjes in porties goudbruin en knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.
Paddenstoelencrème maken:
Verhit boter in een pan en fruit de sjalot en knoflook tot ze zacht zijn.
Voeg de paddenstoelen toe en bak tot ze goudbruin zijn.
Voeg de room toe en laat 5 minuten zachtjes koken. Pureer de saus tot een gladde crème en breng op smaak met zout en peper.
Serveren:
Leg de polentakroketjes op een bord.
Lepel de paddenstoelencrème ernaast of erover.
Garneer met verse peterselie.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email