Gegrilde groenten of een frisse salade, voor serveren
Bereidingswijze:
1. Scholfilet bakken
Dep de scholfilets droog met keukenpapier en bestrooi beide kanten met zout en peper.
Bestuif de filets licht met bloem en schud overtollige bloem eraf.
Verhit de olijfolie en 1 eetlepel boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
Bak de scholfilets 2-3 minuten per kant, totdat ze goudbruin zijn en gemakkelijk uit elkaar vallen. Haal ze uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.
2. Kappertjes-botersaus maken
Smelt de resterende boter in dezelfde pan op laag vuur totdat het begint te bruinen (hazelnootboter).
Voeg de kappertjes en het citroensap toe en roer goed door.
Breng op smaak met zout, peper, en peterselie.
3. Serveren
Plaats de gebakken scholfilet op een bord en lepel de kappertjes-botersaus eroverheen.
Serveer met gekookte aardappelen of puree en gegrilde groenten of een frisse salade.