Gefrituurde Courgettebloemen gevuld met Ricotta

Gefrituurde Courgettebloemen gevuld met Ricotta

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 12 courgettebloemen
  • 250 g ricotta
  • 1 citroen (zeste)
  • 2 el geraspte Parmezaanse kaas
  • Zout en versgemalen peper
  • 2 eieren
  • 100 g bloem
  • 150 ml koud mineraalwater
  • Plantaardige olie om te frituren
Bereidingswijze:
  1. Voorbereiding van de vulling: Meng de ricotta met de citroenzeste, Parmezaanse kaas, een snufje zout en versgemalen peper in een kom. Schep het mengsel voorzichtig in een spuitzak.
  2. Vullen van de bloemen: Vul elke courgettebloem voorzichtig met het ricottamengsel. Draai de bovenkant van de bloem lichtjes om te sluiten.
  3. Beslag maken: Klop in een kom de eieren los en voeg de bloem en koud mineraalwater toe. Roer tot een glad beslag.
  4. Frituren: Verhit de plantaardige olie in een diepe pan tot 180°C. Doop de gevulde bloemen in het beslag en frituur ze goudbruin, ongeveer 2-3 minuten per kant.
  5. Serveren: Laat de bloemen uitlekken op keukenpapier en serveer warm met een beetje extra Parmezaanse kaas of een scheutje citroensap.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print