Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Gefrituurde mozzarella balletjes
Ingrediënten voor 4 personen:
150 g mozzarella
(gebruik kleine bolletjes of snijd een grote bol in stukjes)
75 g bloem
1 ei
, losgeklopt
100 g paneermeel
(of panko voor extra krokantheid)
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel Italiaanse kruiden
1/2 theelepel chilipoeder
(optioneel)
Plantaardige olie
, om te frituren
Zout
, naar smaak
Voor serveren:
50 g Parmezaanse kaas
, geraspt (optioneel)
Tomatensaus of marinara
, voor dippen
Bereidingswijze:
1. Mozzarella voorbereiden
Dep de mozzarella bolletjes goed droog met keukenpapier. Dit voorkomt dat ze spetteren tijdens het frituren.
Zet drie kommen klaar: één met bloem, één met losgeklopt ei en één met paneermeel gemengd met knoflookpoeder, Italiaanse kruiden en chilipoeder.
2. Balletjes paneren
Rol elk bolletje mozzarella eerst door de bloem, zodat het volledig bedekt is.
Haal het door het ei en vervolgens door het paneermeel. Herhaal dit voor een extra krokante laag.
Leg de gepaneerde balletjes op een bord en laat ze 10-15 minuten rusten in de koelkast.
3. Frituren
Verhit de olie in een pan of frituurpan tot
180°C
.
Frituur de balletjes in kleine porties gedurende
1-2 minuten
, of tot ze goudbruin en krokant zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
4. Serveren
Leg de mozzarella balletjes op een schaal en garneer met geraspte Parmezaanse kaas.
Serveer warm met een kommetje tomatensaus of marinara als dip.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email