Gefrituurde mozzarella balletjes

Gefrituurde mozzarella balletjes

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 150 g mozzarella (gebruik kleine bolletjes of snijd een grote bol in stukjes)
  • 75 g bloem
  • 1 ei, losgeklopt
  • 100 g paneermeel (of panko voor extra krokantheid)
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 1/2 theelepel chilipoeder (optioneel)
  • Plantaardige olie, om te frituren
  • Zout, naar smaak
Voor serveren:
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt (optioneel)
  • Tomatensaus of marinara, voor dippen

Bereidingswijze:

1. Mozzarella voorbereiden
  1. Dep de mozzarella bolletjes goed droog met keukenpapier. Dit voorkomt dat ze spetteren tijdens het frituren.
  2. Zet drie kommen klaar: één met bloem, één met losgeklopt ei en één met paneermeel gemengd met knoflookpoeder, Italiaanse kruiden en chilipoeder.
2. Balletjes paneren
  1. Rol elk bolletje mozzarella eerst door de bloem, zodat het volledig bedekt is.
  2. Haal het door het ei en vervolgens door het paneermeel. Herhaal dit voor een extra krokante laag.
  3. Leg de gepaneerde balletjes op een bord en laat ze 10-15 minuten rusten in de koelkast.
3. Frituren
  1. Verhit de olie in een pan of frituurpan tot 180°C.
  2. Frituur de balletjes in kleine porties gedurende 1-2 minuten, of tot ze goudbruin en krokant zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
4. Serveren
  1. Leg de mozzarella balletjes op een schaal en garneer met geraspte Parmezaanse kaas.
  2. Serveer warm met een kommetje tomatensaus of marinara als dip.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print