Gegratineerde oesters met spinazie en Parmezaan

Gegratineerde oesters met spinazie en Parmezaan

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 12 verse oesters
  • 200 g verse spinazie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels boter
  • 100 ml slagroom
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 50 g panko (Japans paneermeel, optioneel voor extra crunch)
  • 1 theelepel citroensap
  • Zout en peper, naar smaak
  • Citroenpartjes, voor serveren

Bereidingswijze:

  1. Voorbereiden van de oesters
    • Open de oesters voorzichtig met een oestermes en zorg dat het vocht in de schelp zoveel mogelijk behouden blijft.
    • Laat de oesters in de schelp zitten en plaats ze op een met grof zout bedekte bakplaat (dit voorkomt dat ze kantelen).
  2. Spinazie bereiden
    • Verhit de boter in een pan en fruit de knoflook kort tot het geurt.
    • Voeg de spinazie toe en roerbak tot het geslonken is.
    • Voeg de slagroom toe en laat enkele minuten zachtjes inkoken tot een romige saus ontstaat.
    • Breng op smaak met zout, peper en een scheutje citroensap.
  3. Oesters gratineren
    • Verdeel de romige spinazie over de oesters in de schelpen.
    • Strooi een beetje Parmezaanse kaas en panko over elke oester.
  4. Bakken in de oven
    • Verwarm de oven voor op 220°C (of gebruik de grillstand).
    • Plaats de oesters in de oven en gratineer ze 5-7 minuten, tot de kaas goudbruin is en bubbelt.
  5. Serveren
    • Serveer de oesters direct met partjes citroen en een glas witte wijn of champagne voor een feestelijke ervaring.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print