Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Gegratineerde oesters met spinazie en Parmezaan
Ingrediënten voor 4 personen:
12 verse oesters
200 g verse spinazie
2 teentjes knoflook
, fijngehakt
2 eetlepels boter
100 ml slagroom
50 g Parmezaanse kaas
, geraspt
50 g panko
(Japans paneermeel, optioneel voor extra crunch)
1 theelepel citroensap
Zout en peper
, naar smaak
Citroenpartjes
, voor serveren
Bereidingswijze:
Voorbereiden van de oesters
Open de oesters voorzichtig met een oestermes en zorg dat het vocht in de schelp zoveel mogelijk behouden blijft.
Laat de oesters in de schelp zitten en plaats ze op een met grof zout bedekte bakplaat (dit voorkomt dat ze kantelen).
Spinazie bereiden
Verhit de boter in een pan en fruit de knoflook kort tot het geurt.
Voeg de spinazie toe en roerbak tot het geslonken is.
Voeg de slagroom toe en laat enkele minuten zachtjes inkoken tot een romige saus ontstaat.
Breng op smaak met zout, peper en een scheutje citroensap.
Oesters gratineren
Verdeel de romige spinazie over de oesters in de schelpen.
Strooi een beetje Parmezaanse kaas en panko over elke oester.
Bakken in de oven
Verwarm de oven voor op
220°C
(of gebruik de grillstand).
Plaats de oesters in de oven en gratineer ze
5-7 minuten
, tot de kaas goudbruin is en bubbelt.
Serveren
Serveer de oesters direct met partjes citroen en een glas witte wijn of champagne voor een feestelijke ervaring.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email