Gegrilde Asperges met Balsamico Glazuur en Geraspte Pecorino
Ingrediƫnten voor 4 personen:
500 g groene asperges
2 eetlepels olijfolie
Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
50 ml balsamicoazijn
1 eetlepel honing
50 g geraspte Pecorino kaas
Bereidingswijze:
Verwarm een grillpan op middelhoog vuur.
Snijd de harde uiteinden van de asperges af. Bestrijk de asperges met olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
Grill de asperges in de pan gedurende 3-4 minuten per kant, tot ze mooie grillstrepen hebben en gaar maar nog steeds knapperig zijn.
Maak ondertussen het balsamico glazuur door de balsamicoazijn en honing in een klein steelpannetje te verhitten. Laat het op laag vuur inkoken tot het een stroperige textuur heeft.
Leg de gegrilde asperges op een serveerschaal en besprenkel ze met het balsamico glazuur.
Strooi de geraspte Pecorino over de asperges.
Serveer direct en geniet van dit verfijnde voorgerecht.