Gegrilde Groentesalade met Citroenvinaigrette

Gegrilde Groentesalade met Citroenvinaigrette

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 1 courgette, in plakjes
  • 1 rode paprika, in brede repen
  • 1 gele paprika, in brede repen
  • 1 aubergine, in plakjes
  • 1 rode ui, in dikke ringen
  • 100 g gemengde sla (bijv. rucola, veldsla)
  • 50 g fetakaas, verkruimeld
  • 2 el olijfolie (voor het grillen)
Voor de citroenvinaigrette:
  • 3 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 1 tl honing of agavesiroop
  • 1 tl Dijonmosterd
  • 1 tl citroenrasp
  • Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Voorbereiding van de groenten:
    • Bestrijk de courgette, paprika, aubergine en rode ui met olijfolie en bestrooi licht met zout en peper.
  2. Grillen van de groenten:
    • Verhit een grillpan of barbecue op middelhoog vuur.
    • Grill de groenten in porties 2-3 minuten per kant, tot ze mooie grillstrepen hebben en zacht zijn. Laat iets afkoelen.
  3. Dressing maken:
    • Meng in een kom de olijfolie, citroensap, honing, Dijonmosterd, citroenrasp, zout en peper. Klop goed door tot een gladde dressing.
  4. Salade samenstellen:
    • Leg de gemengde sla op een groot serveerbord of verdeel over individuele borden.
    • Schik de gegrilde groenten bovenop de sla.
    • Besprenkel met de citroenvinaigrette.
  5. Afwerking:
    • Garneer met verkruimelde fetakaas en eventueel een extra snufje citroenrasp.
  6. Serveren:
    • Serveer direct als voorgerecht of bijgerecht. Perfect met een stukje knapperig brood!
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print