Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Gegrilde Groentesalade met Citroenvinaigrette
Ingrediƫnten voor 4 personen:
1 courgette, in plakjes
1 rode paprika, in brede repen
1 gele paprika, in brede repen
1 aubergine, in plakjes
1 rode ui, in dikke ringen
100 g gemengde sla (bijv. rucola, veldsla)
50 g fetakaas, verkruimeld
2 el olijfolie (voor het grillen)
Voor de citroenvinaigrette
:
3 el olijfolie
1 el citroensap
1 tl honing of agavesiroop
1 tl Dijonmosterd
1 tl citroenrasp
Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
Bereidingswijze
:
Voorbereiding van de groenten
:
Bestrijk de courgette, paprika, aubergine en rode ui met olijfolie en bestrooi licht met zout en peper.
Grillen van de groenten
:
Verhit een grillpan of barbecue op middelhoog vuur.
Grill de groenten in porties 2-3 minuten per kant, tot ze mooie grillstrepen hebben en zacht zijn. Laat iets afkoelen.
Dressing maken
:
Meng in een kom de olijfolie, citroensap, honing, Dijonmosterd, citroenrasp, zout en peper. Klop goed door tot een gladde dressing.
Salade samenstellen
:
Leg de gemengde sla op een groot serveerbord of verdeel over individuele borden.
Schik de gegrilde groenten bovenop de sla.
Besprenkel met de citroenvinaigrette.
Afwerking
:
Garneer met verkruimelde fetakaas en eventueel een extra snufje citroenrasp.
Serveren
:
Serveer direct als voorgerecht of bijgerecht. Perfect met een stukje knapperig brood!
Facebook
Threads
WhatsApp
Email