Gegrilde Halloumi Met Granaatappel En Munt

Gegrilde Halloumi Met Granaatappel En Munt

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 200 g halloumi, in plakjes gesneden
  • 1 granaatappel (alleen de pitjes)
  • Een handvol verse muntblaadjes
  • 1 el olijfolie (voor grillen)
  • 1 el extra vierge olijfolie (voor serveren)
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Granaatappel voorbereiden:
    • Snijd de granaatappel doormidden en klop de pitjes eruit boven een kom. Zorg ervoor dat er geen witte vliesjes tussen zitten.
  2. Halloumi grillen:
    • Verhit een grillpan op middelhoog vuur en bestrijk de plakjes halloumi lichtjes met olijfolie.
    • Gril de halloumi 2-3 minuten per kant tot er mooie grillstrepen verschijnen.
  3. Bord opmaken:
    • Leg de gegrilde halloumi op borden.
    • Strooi de granaatappelpitjes over de halloumi.
    • Garneer met verse muntblaadjes.
  4. Afwerking:
    • Besprenkel het gerecht met extra vierge olijfolie.
    • Voeg naar smaak een snufje zout en peper toe.
  5. Serveren:
    • Serveer direct als licht en smaakvol voorgerecht.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print