Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Gegrilde octopus met knoflook en peterselie
Ingrediƫnten voor 4 personen:
Voor de octopus:
1 kg verse of diepgevroren octopus
2 laurierbladen
1 citroen
, in schijven
1 teentje knoflook
, geplet
1 theelepel zwarte peperkorrels
Zout
, naar smaak
Voor het grillen:
3 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook
, fijngehakt
2 eetlepels verse peterselie
, fijngehakt
1 theelepel citroensap
Zout en peper
, naar smaak
Voor erbij:
Geroosterde aardappelen
of gegrilde groenten
Ciabatta brood
, voor het opscheppen van de sappen
Bereidingswijze:
1. Octopus koken
Breng een grote pan met water aan de kook en voeg de laurierbladen, citroenschijven, knoflook en peperkorrels toe.
Voeg de octopus toe en kook deze
45-60 minuten
, tot deze zacht is. Controleer de gaarheid door met een vork in het dikste deel te prikken.
Laat de octopus afkoelen in het kookvocht. Snijd vervolgens de tentakels los en verwijder eventueel de huid als je een gladdere textuur wilt.
2. Marineren
Meng olijfolie, fijngehakte knoflook, peterselie, citroensap, zout en peper in een kom.
Bestrijk de tentakels met dit mengsel en laat ze
15 minuten
marineren.
3. Grillen
Verhit een grillpan of barbecue tot hoog vuur.
Grill de tentakels
2-3 minuten per kant
tot ze licht verkoold zijn en een knapperige buitenkant hebben.
4. Serveren
Leg de gegrilde octopus op een serveerschaal en besprenkel met extra olijfolie en een beetje citroensap.
Garneer met extra peterselie en serveer met geroosterde aardappelen of brood.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email