Gegrilde octopus met knoflook en peterselie

Gegrilde octopus met knoflook en peterselie

Ingrediƫnten voor 4 personen:

Voor de octopus:
  • 1 kg verse of diepgevroren octopus
  • 2 laurierbladen
  • 1 citroen, in schijven
  • 1 teentje knoflook, geplet
  • 1 theelepel zwarte peperkorrels
  • Zout, naar smaak
Voor het grillen:
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
  • 1 theelepel citroensap
  • Zout en peper, naar smaak
Voor erbij:
  • Geroosterde aardappelen of gegrilde groenten
  • Ciabatta brood, voor het opscheppen van de sappen

Bereidingswijze:

1. Octopus koken
  1. Breng een grote pan met water aan de kook en voeg de laurierbladen, citroenschijven, knoflook en peperkorrels toe.
  2. Voeg de octopus toe en kook deze 45-60 minuten, tot deze zacht is. Controleer de gaarheid door met een vork in het dikste deel te prikken.
  3. Laat de octopus afkoelen in het kookvocht. Snijd vervolgens de tentakels los en verwijder eventueel de huid als je een gladdere textuur wilt.
2. Marineren
  1. Meng olijfolie, fijngehakte knoflook, peterselie, citroensap, zout en peper in een kom.
  2. Bestrijk de tentakels met dit mengsel en laat ze 15 minuten marineren.
3. Grillen
  1. Verhit een grillpan of barbecue tot hoog vuur.
  2. Grill de tentakels 2-3 minuten per kant tot ze licht verkoold zijn en een knapperige buitenkant hebben.
4. Serveren
  1. Leg de gegrilde octopus op een serveerschaal en besprenkel met extra olijfolie en een beetje citroensap.
  2. Garneer met extra peterselie en serveer met geroosterde aardappelen of brood.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print