Gegrilde Sardines

Gegrilde Sardines

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • Voor de sardines:
    • 12 verse sardines, schoongemaakt
    • 3 el olijfolie
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1 tl paprikapoeder
    • 1 tl zeezout
    • 1 tl zwarte peper
    • 1 citroen, in plakjes
  • Voor garnering en serveren:
    • Verse peterselie, fijngehakt
    • Citroenpartjes
    • Optioneel: geroosterde groenten of salade als bijgerecht

Bereidingswijze:

  1. Sardines voorbereiden:
    • Spoel de sardines goed af en dep droog met keukenpapier.
    • Meng in een kom olijfolie, knoflook, paprikapoeder, zout en peper.
    • Wrijf de sardines in met dit mengsel en laat 15-20 minuten marineren.
  2. Sardines grillen:
    • Verhit een grillpan of barbecue op middelhoog vuur.
    • Leg de sardines op de grill en grill ze 2-3 minuten aan elke kant, tot de huid krokant en licht verkoold is.
  3. Serveren:
    • Leg de gegrilde sardines op een serveerschaal.
    • Garneer met verse peterselie en citroenpartjes.
    • Serveer eventueel met geroosterde groenten of een frisse salade.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print