Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Gegrilde tonijnsteak met citroenboter
Ingrediƫnten voor 4 personen:
Voor de tonijnsteak:
4 tonijnsteaks
(ongeveer 150 g per stuk)
2 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook
, fijngehakt
1 theelepel citroensap
Zout en peper
, naar smaak
Voor de citroenboter:
100 g ongezouten boter
, op kamertemperatuur
1 eetlepel citroensap
1 theelepel citroenrasp
1 eetlepel verse peterselie
, fijngehakt
Zout en peper
, naar smaak
Overige:
1 citroen
, in partjes (voor garnering)
Groene salade of gegrilde groenten
, voor erbij
Bereidingswijze:
1. Citroenboter bereiden
Meng de boter met het citroensap, citroenrasp, peterselie, zout en peper in een kom.
Vorm een rolletje van de boter op bakpapier, rol het strak op en leg het in de koelkast om stevig te worden.
2. Tonijnsteaks marineren
Meng de olijfolie, knoflook, citroensap, zout en peper in een kom.
Wrijf de tonijnsteaks in met dit mengsel en laat ze
10-15 minuten
marineren.
3. Tonijnsteaks grillen
Verhit een grillpan of barbecue tot hoog vuur.
Grill de tonijnsteaks
2-3 minuten per kant
(afhankelijk van de gewenste gaarheid, roze binnenkant is ideaal).
4. Serveren
Plaats de gegrilde tonijnsteak op een bord en leg een plakje citroenboter bovenop zodat het smelt.
Garneer met een partje citroen en serveer met een frisse salade of gegrilde groenten.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email