Gegrilde tonijnsteak met citroenboter

Gegrilde tonijnsteak met citroenboter

Ingrediƫnten voor 4 personen:

Voor de tonijnsteak:
  • 4 tonijnsteaks (ongeveer 150 g per stuk)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel citroensap
  • Zout en peper, naar smaak
Voor de citroenboter:
  • 100 g ongezouten boter, op kamertemperatuur
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel citroenrasp
  • 1 eetlepel verse peterselie, fijngehakt
  • Zout en peper, naar smaak
Overige:
  • 1 citroen, in partjes (voor garnering)
  • Groene salade of gegrilde groenten, voor erbij

Bereidingswijze:

1. Citroenboter bereiden
  1. Meng de boter met het citroensap, citroenrasp, peterselie, zout en peper in een kom.
  2. Vorm een rolletje van de boter op bakpapier, rol het strak op en leg het in de koelkast om stevig te worden.
2. Tonijnsteaks marineren
  1. Meng de olijfolie, knoflook, citroensap, zout en peper in een kom.
  2. Wrijf de tonijnsteaks in met dit mengsel en laat ze 10-15 minuten marineren.
3. Tonijnsteaks grillen
  1. Verhit een grillpan of barbecue tot hoog vuur.
  2. Grill de tonijnsteaks 2-3 minuten per kant (afhankelijk van de gewenste gaarheid, roze binnenkant is ideaal).
4. Serveren
  1. Plaats de gegrilde tonijnsteak op een bord en leg een plakje citroenboter bovenop zodat het smelt.
  2. Garneer met een partje citroen en serveer met een frisse salade of gegrilde groenten.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print