Gegrilde Zeebaars met Salsa Verde

Gegrilde Zeebaars met Salsa Verde

Ingrediƫnten voor 4 personen:

Voor de zeebaars:
  • 4 zeebaarsfilets (met huid)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper, naar smaak
  • 1 citroen, in partjes (voor serveren)
Voor de salsa verde:
  • 1 bosje platte peterselie, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels kappertjes, fijngehakt
  • 4 eetlepels olijfolie extra vergine
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel mosterd
  • Zout en peper, naar smaak

Bereiding:

1. De salsa verde maken:

  • Meng in een kom de fijngehakte peterselie, knoflook, kappertjes, olijfolie, citroensap en mosterd.
  • Roer alles goed door en breng op smaak met zout en peper. Zet apart, zodat de smaken zich goed kunnen mengen.

2. Zeebaars grillen:

  • Dep de zeebaarsfilets droog met keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper.
  • Verhit een grillpan of koekenpan met olijfolie op middelhoog vuur.
  • Leg de filets met de huidkant naar beneden in de pan en bak ze 4-5 minuten tot de huid krokant is.
  • Draai de filets voorzichtig om en bak ze nog 2 minuten aan de andere kant, tot het vlees gaar is.

3. Serveren:

  • Leg de zeebaarsfilets op borden en schep er royaal salsa verde overheen.
  • Garneer met partjes citroen en eventueel extra gehakte peterselie.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print