Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Gegrilde Zeebaars met Salsa Verde
Ingrediƫnten voor 4 personen:
Voor de zeebaars:
4 zeebaarsfilets
(met huid)
2 eetlepels olijfolie
Zout en peper
, naar smaak
1 citroen
, in partjes (voor serveren)
Voor de salsa verde:
1 bosje platte peterselie
, fijngehakt
1 teentje knoflook
, fijngehakt
2 eetlepels kappertjes
, fijngehakt
4 eetlepels olijfolie extra vergine
1 eetlepel citroensap
1 theelepel mosterd
Zout en peper
, naar smaak
Bereiding:
1.
De salsa verde maken:
Meng in een kom de fijngehakte peterselie, knoflook, kappertjes, olijfolie, citroensap en mosterd.
Roer alles goed door en breng op smaak met zout en peper. Zet apart, zodat de smaken zich goed kunnen mengen.
2.
Zeebaars grillen:
Dep de zeebaarsfilets droog met keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper.
Verhit een grillpan of koekenpan met olijfolie op middelhoog vuur.
Leg de filets met de huidkant naar beneden in de pan en bak ze
4-5 minuten
tot de huid krokant is.
Draai de filets voorzichtig om en bak ze nog
2 minuten
aan de andere kant, tot het vlees gaar is.
3.
Serveren:
Leg de zeebaarsfilets op borden en schep er royaal salsa verde overheen.
Garneer met partjes citroen en eventueel extra gehakte peterselie.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email