Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Gehaktbrood met cranberry-glazuur
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor het gehaktbrood
:
500 g gemengd gehakt (rund en varken)
1 ui, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
50 g paneermeel
1 ei
1 theelepel mosterd
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel gedroogde tijm
Zout en peper naar smaak
Voor de cranberry-glazuur
:
150 g cranberrysaus (kant-en-klaar of zelfgemaakt)
2 eetlepels honing
1 eetlepel balsamicoazijn
Bereiding:
Oven voorverwarmen
:
Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte).
Maak het gehaktbrood
:
Meng het gehakt, de ui, knoflook, paneermeel, ei, mosterd, paprikapoeder, tijm, zout en peper in een grote kom.
Kneed het geheel goed door elkaar totdat alle ingrediënten gelijkmatig verdeeld zijn.
Vorm het mengsel tot een langwerpig brood en leg het op een met bakpapier beklede bakplaat of in een licht ingevette broodvorm.
Bereid de cranberry-glazuur
:
Meng in een kleine steelpan de cranberrysaus, honing en balsamicoazijn.
Verwarm op laag vuur terwijl je regelmatig roert tot de saus een gladde en licht stroperige consistentie heeft.
Glazuur aanbrengen
:
Bestrijk het gehaktbrood met een laag van de cranberry-glazuur. Bewaar de rest van de glazuur om halverwege het bakken nog een keer aan te brengen.
Bakken
:
Bak het gehaktbrood in de oven gedurende 45-50 minuten, of totdat het volledig gaar is (kerntemperatuur van 70°C).
Haal het brood halverwege uit de oven en bestrijk het opnieuw met de cranberry-glazuur.
Serveren
:
Laat het gehaktbrood 5 minuten rusten voordat je het in plakken snijdt.
Serveer met extra cranberry-glazuur en bijgerechten zoals aardappelpuree en geroosterde groenten.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email