Gehaktbrood met cranberry-glazuur

Gehaktbrood met cranberry-glazuur

Ingrediënten voor 4 personen:

  • Voor het gehaktbrood:
    • 500 g gemengd gehakt (rund en varken)
    • 1 ui, fijngehakt
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 50 g paneermeel
    • 1 ei
    • 1 theelepel mosterd
    • 1 theelepel paprikapoeder
    • 1 theelepel gedroogde tijm
    • Zout en peper naar smaak
  • Voor de cranberry-glazuur:
    • 150 g cranberrysaus (kant-en-klaar of zelfgemaakt)
    • 2 eetlepels honing
    • 1 eetlepel balsamicoazijn

Bereiding:

  1. Oven voorverwarmen:
    • Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte).
  2. Maak het gehaktbrood:
    • Meng het gehakt, de ui, knoflook, paneermeel, ei, mosterd, paprikapoeder, tijm, zout en peper in een grote kom.
    • Kneed het geheel goed door elkaar totdat alle ingrediënten gelijkmatig verdeeld zijn.
    • Vorm het mengsel tot een langwerpig brood en leg het op een met bakpapier beklede bakplaat of in een licht ingevette broodvorm.
  3. Bereid de cranberry-glazuur:
    • Meng in een kleine steelpan de cranberrysaus, honing en balsamicoazijn.
    • Verwarm op laag vuur terwijl je regelmatig roert tot de saus een gladde en licht stroperige consistentie heeft.
  4. Glazuur aanbrengen:
    • Bestrijk het gehaktbrood met een laag van de cranberry-glazuur. Bewaar de rest van de glazuur om halverwege het bakken nog een keer aan te brengen.
  5. Bakken:
    • Bak het gehaktbrood in de oven gedurende 45-50 minuten, of totdat het volledig gaar is (kerntemperatuur van 70°C).
    • Haal het brood halverwege uit de oven en bestrijk het opnieuw met de cranberry-glazuur.
  6. Serveren:
    • Laat het gehaktbrood 5 minuten rusten voordat je het in plakken snijdt.
    • Serveer met extra cranberry-glazuur en bijgerechten zoals aardappelpuree en geroosterde groenten.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print