Vet 4 ramekins (kleine ovenschaaltjes) in met boter en bestuif ze met paneermeel. Zet apart.
Soufflébasis maken:
Smelt de boter in een pan en voeg de bloem toe. Roer goed tot een gladde roux.
Voeg de melk langzaam toe, al roerend, tot een dikke saus ontstaat. Haal van het vuur.
Roer de geitenkaas, honing, tijm, zout en peper door de saus. Voeg vervolgens de eidooiers één voor één toe en meng goed.
Eiwitten opkloppen:
Klop de eiwitten stijf in een schone kom tot zachte pieken.
Spatel het eiwit voorzichtig door het geitenkaasmengsel. Meng niet te hard om luchtigheid te behouden.
Soufflés bakken:
Verdeel het mengsel gelijkmatig over de ramekins.
Plaats de ramekins op een bakplaat en bak 15-18 minuten in het midden van de oven, tot de soufflés goudbruin en gerezen zijn. Open de oven tijdens het bakken niet.
Serveren:
Haal de soufflés voorzichtig uit de oven.
Druppel wat honing over de bovenkant en garneer met verse tijmblaadjes.
Serveer direct en geniet van dit luchtige en smaakvolle voorgerecht.