Geitenkaas Soufflé Met Honing En Tijm

Geitenkaas Soufflé Met Honing En Tijm

Ingrediënten voor 4 personen:

  • Voor de soufflé:
    • 150 g zachte geitenkaas
    • 2 el honing
    • 4 eieren (gescheiden in eidooiers en eiwitten)
    • 200 ml volle melk
    • 30 g boter
    • 30 g bloem
    • 1 tl verse tijmblaadjes, fijngehakt
    • Snufje zout
    • Snufje peper
  • Voor de ramekins:
    • Boter (voor invetten)
    • Paneermeel (voor bestuiven)
  • Voor garnering:
    • Extra honing voor drizzling
    • Verse tijmblaadjes

Bereidingswijze:

  1. Ramekins voorbereiden:
    • Verwarm de oven voor op 190°C.
    • Vet 4 ramekins (kleine ovenschaaltjes) in met boter en bestuif ze met paneermeel. Zet apart.
  2. Soufflébasis maken:
    • Smelt de boter in een pan en voeg de bloem toe. Roer goed tot een gladde roux.
    • Voeg de melk langzaam toe, al roerend, tot een dikke saus ontstaat. Haal van het vuur.
    • Roer de geitenkaas, honing, tijm, zout en peper door de saus. Voeg vervolgens de eidooiers één voor één toe en meng goed.
  3. Eiwitten opkloppen:
    • Klop de eiwitten stijf in een schone kom tot zachte pieken.
    • Spatel het eiwit voorzichtig door het geitenkaasmengsel. Meng niet te hard om luchtigheid te behouden.
  4. Soufflés bakken:
    • Verdeel het mengsel gelijkmatig over de ramekins.
    • Plaats de ramekins op een bakplaat en bak 15-18 minuten in het midden van de oven, tot de soufflés goudbruin en gerezen zijn. Open de oven tijdens het bakken niet.
  5. Serveren:
    • Haal de soufflés voorzichtig uit de oven.
    • Druppel wat honing over de bovenkant en garneer met verse tijmblaadjes.
    • Serveer direct en geniet van dit luchtige en smaakvolle voorgerecht.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print