150 g gemengde sla (rucola, veldsla, spinazie of eikenbladsla)
100 g zachte geitenkaas (in plakjes of bolletjes)
50 g walnoten, licht geroosterd
1 appel (bijvoorbeeld Granny Smith of Pink Lady), in dunne plakjes
2 eetlepels gedroogde cranberries of rozijnen (optioneel)
Voor de dressing:
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel balsamicoazijn
1 eetlepel honing
1 theelepel Dijonmosterd
Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
1. Walnoten roosteren
Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur (zonder olie) en rooster de walnoten lichtjes. Dit haalt hun natuurlijke smaak naar voren. Zet apart en laat afkoelen.
2. Dressing maken
Meng in een klein kommetje de olijfolie, balsamicoazijn, honing, Dijonmosterd, zout en peper. Klop het geheel tot een gladde dressing.
3. Salade samenstellen
Verdeel de gemengde sla over de borden.
Leg de plakjes appel en de geitenkaas mooi verdeeld over de sla.
Strooi de geroosterde walnoten en gedroogde cranberries (indien gebruikt) over de salade.
4. Afmaken met honing en dressing
Besprenkel de salade met de honing en verdeel de dressing er gelijkmatig over. Gebruik een lepel om de dressing lichtjes te mengen met de salade.
5. Serveren
Serveer direct met vers knapperig brood of crostini aan de zijkant.