Geitenkaassalade met Honing en Walnoten

Ingrediƫnten voor 4 personen:

Voor de salade:

  • 150 g gemengde sla (rucola, veldsla, spinazie of eikenbladsla)
  • 100 g zachte geitenkaas (in plakjes of bolletjes)
  • 50 g walnoten, licht geroosterd
  • 1 appel (bijvoorbeeld Granny Smith of Pink Lady), in dunne plakjes
  • 2 eetlepels gedroogde cranberries of rozijnen (optioneel)

Voor de dressing:

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel Dijonmosterd
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

1. Walnoten roosteren

  • Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur (zonder olie) en rooster de walnoten lichtjes. Dit haalt hun natuurlijke smaak naar voren. Zet apart en laat afkoelen.

2. Dressing maken

  • Meng in een klein kommetje de olijfolie, balsamicoazijn, honing, Dijonmosterd, zout en peper. Klop het geheel tot een gladde dressing.

3. Salade samenstellen

  • Verdeel de gemengde sla over de borden.
  • Leg de plakjes appel en de geitenkaas mooi verdeeld over de sla.
  • Strooi de geroosterde walnoten en gedroogde cranberries (indien gebruikt) over de salade.

4. Afmaken met honing en dressing

  • Besprenkel de salade met de honing en verdeel de dressing er gelijkmatig over. Gebruik een lepel om de dressing lichtjes te mengen met de salade.

5. Serveren

  • Serveer direct met vers knapperig brood of crostini aan de zijkant.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print