Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Gekonfijte Eendenpoot met Sinaasappelglazuur
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de gekonfijte eendenpoot:
4 eendenpoten
2 takjes tijm
2 teentjes knoflook, gekneusd
200 g eendenvet of zonnebloemolie
Zout en peper
Voor het sinaasappelglazuur:
150 ml sinaasappelsap (vers geperst)
2 el honing
1 el sinaasappelzest
1 el balsamicoazijn
1 tl maizena, opgelost in 2 el water
Bijgerechten:
800 g aardappelpuree
400 g geroosterde wintergroenten (zoals wortelen, pastinaak en spruitjes)
Bereidingswijze:
Eendenpoot konfijten:
Verwarm de oven voor op 120°C.
Wrijf de eendenpoten in met zout, peper, tijm en knoflook.
Leg de poten in een ovenschaal en giet het eendenvet of de olie erover zodat ze volledig bedekt zijn.
Plaats de schaal in de oven en laat 2,5 tot 3 uur zachtjes garen tot het vlees mals is en makkelijk loskomt van het bot.
Sinaasappelglazuur maken:
Doe het sinaasappelsap, honing, sinaasappelzest en balsamicoazijn in een steelpan.
Breng aan de kook en laat zachtjes inkoken tot de helft.
Voeg de opgeloste maizena toe en roer tot het glazuur licht gebonden is. Zet apart.
Eendenpoot krokant maken:
Haal de eendenpoten uit het vet en dep ze droog.
Verwarm een koekenpan en bak de eendenpoten op middelhoog vuur tot de huid krokant is.
Bestrijk de poten met het sinaasappelglazuur en bak nog 2-3 minuten.
Bijgerechten klaarmaken:
Bereid de aardappelpuree volgens je favoriete recept.
Rooster de wintergroenten in de oven met olijfolie, zout en peper gedurende 25 minuten op 200°C.
Serveren:
Leg de gekonfijte eendenpoten op een bord.
Lepel het sinaasappelglazuur erover.
Serveer met een portie aardappelpuree en geroosterde groenten.
Garneer met een vleugje sinaasappelzest en verse kruiden zoals tijm.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email