Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Gele Erwten- en Wortelsoep met Kokosmelk
Ingrediƫnten voor 4 personen:
200 g gele spliterwten
(gedroogd, afgespoeld)
2 grote wortelen
, in plakjes gesneden
1 ui
, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook
, fijngehakt
1 eetlepel verse gember
, geraspt
1 theelepel kurkuma
1 theelepel komijnpoeder
750 ml groentebouillon
400 ml kokosmelk
2 eetlepels olijfolie of kokosolie
Zout en peper
, naar smaak
Verse koriander
(voor garnering)
Rode chilivlokken
(optioneel, voor wat pit)
Limoensap
(optioneel, voor een frisse touch)
Bereiding:
Groenten fruiten
Verhit de olijfolie of kokosolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
Voeg de ui toe en bak 3-4 minuten tot deze glazig is.
Voeg de knoflook, gember, kurkuma en komijnpoeder toe en bak nog 1 minuut zodat de specerijen goed geuren.
Wortelen en spliterwten toevoegen
Voeg de wortelen en de gele spliterwten toe en roer goed door.
Bouillon erbij en koken
Giet de groentebouillon erbij en breng het geheel aan de kook.
Zet het vuur laag en laat de soep
25-30 minuten
zachtjes koken, totdat de spliterwten en wortelen zacht zijn.
Kokosmelk toevoegen
Voeg de kokosmelk toe en laat nog
5 minuten
sudderen zodat alles mooi samenkomt.
Pureer de soep deels met een staafmixer; je kunt de soep glad maken of wat textuur behouden, afhankelijk van je voorkeur.
Op smaak brengen
Breng de soep op smaak met zout, peper en eventueel een kneepje limoensap voor frisheid.
Serveren
Schep de soep in kommen en garneer met een scheutje kokosmelk, verse koriander en rode chilivlokken voor wat extra pit.
Serveer met knapperig brood of naanbrood.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email