Gele Erwten- en Wortelsoep met Kokosmelk

Gele Erwten- en Wortelsoep met Kokosmelk

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 200 g gele spliterwten (gedroogd, afgespoeld)
  • 2 grote wortelen, in plakjes gesneden
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel verse gember, geraspt
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 750 ml groentebouillon
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 eetlepels olijfolie of kokosolie
  • Zout en peper, naar smaak
  • Verse koriander (voor garnering)
  • Rode chilivlokken (optioneel, voor wat pit)
  • Limoensap (optioneel, voor een frisse touch)

Bereiding:

  1. Groenten fruiten
    • Verhit de olijfolie of kokosolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
    • Voeg de ui toe en bak 3-4 minuten tot deze glazig is.
    • Voeg de knoflook, gember, kurkuma en komijnpoeder toe en bak nog 1 minuut zodat de specerijen goed geuren.
  2. Wortelen en spliterwten toevoegen
    • Voeg de wortelen en de gele spliterwten toe en roer goed door.
  3. Bouillon erbij en koken
    • Giet de groentebouillon erbij en breng het geheel aan de kook.
    • Zet het vuur laag en laat de soep 25-30 minuten zachtjes koken, totdat de spliterwten en wortelen zacht zijn.
  4. Kokosmelk toevoegen
    • Voeg de kokosmelk toe en laat nog 5 minuten sudderen zodat alles mooi samenkomt.
    • Pureer de soep deels met een staafmixer; je kunt de soep glad maken of wat textuur behouden, afhankelijk van je voorkeur.
  5. Op smaak brengen
    • Breng de soep op smaak met zout, peper en eventueel een kneepje limoensap voor frisheid.
  6. Serveren
    • Schep de soep in kommen en garneer met een scheutje kokosmelk, verse koriander en rode chilivlokken voor wat extra pit.
    • Serveer met knapperig brood of naanbrood.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print