Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Gele Paprika-Citroensoep
Ingrediënten voor 4 personen:
4 gele paprika’s
1 middelgrote aardappel (voor binding)
1 kleine ui
2 teentjes knoflook
500 ml groentebouillon
1 eetlepel olijfolie
Sap en rasp van 1 citroen
Snufje komijn (optioneel)
Zout en peper naar smaak
Optioneel: crème fraîche en verse peterselie voor garnering
Bereiding:
Paprika’s roosteren:
Verwarm de oven voor op 220°C.
Snijd de paprika’s doormidden en verwijder de zaadjes en de steel.
Leg ze met de snijkant naar beneden op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Rooster de paprika’s 20-25 minuten tot het vel zwart begint te blakeren.
Haal ze uit de oven, doe ze in een kom en dek af met plasticfolie (of in een zak). Laat ze 10 minuten stomen en verwijder daarna het vel.
Soepbasis maken:
Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
Schil en snijd de aardappel in blokjes.
Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn.
Voeg de aardappelblokjes toe en bak 2 minuten mee.
Blenden:
Voeg de geroosterde paprika’s, groentebouillon en een snufje komijn toe aan de pan.
Breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken tot de aardappel zacht is.
Pureer de soep met een staafmixer of in een blender tot een gladde massa.
Op smaak brengen:
Voeg het sap en de rasp van de citroen toe. Proef en breng op smaak met zout en peper.
Warm de soep kort door zonder te koken.
Serveren:
Schep de soep in kommen en garneer met een schepje crème fraîche en wat verse peterselie.
Serveer met een stuk knapperig brood.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email