Gerookte Fazantfilet met Walnotensalade

Gerookte Fazantfilet met Walnotensalade

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • Voor de fazantfilet:
    • 200 g gerookte fazantfilet, dun gesneden
  • Voor de salade:
    • 100 g gemengde salade (bijv. rucola, veldsla en jonge spinazie)
    • 50 g walnoten, licht geroosterd
    • 40 g gedroogde cranberries
    • 50 g Parmezaanse kaas, geschaafd
  • Voor de honing-mosterdvinaigrette:
    • 3 el olijfolie
    • 1 el witte wijnazijn
    • 1 tl Dijonmosterd
    • 1 tl honing
    • Zout en peper naar smaak
  • Garnering:
    • Verse kruiden (bijv. peterselie of bieslook)

Bereidingswijze:

  1. Salade samenstellen:
    • Meng de gemengde salade in een grote kom met de walnoten, gedroogde cranberries en geschaafde Parmezaanse kaas.
  2. Honing-mosterdvinaigrette maken:
    • Klop in een kleine kom de olijfolie, witte wijnazijn, Dijonmosterd, honing, zout en peper tot een gladde dressing.
  3. Serveren:
    • Verdeel de salade over 4 borden.
    • Leg dunne plakjes gerookte fazantfilet over de salade.
    • Besprenkel met de honing-mosterdvinaigrette.
    • Garneer met verse kruiden voor een verfijnde afwerking.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print