Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Gerookte makreelmousse op roggebrood
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de makreelmousse:
150 g gerookte makreel
, zonder vel en graat
100 g roomkaas
(bijv. Philadelphia)
1 eetlepel crème fraîche
1 theelepel citroensap
1/2 theelepel citroenzest
1 theelepel verse dille
, fijngehakt
Zout en peper
, naar smaak
Voor de presentatie:
6-8 plakjes roggebrood
, in kleine vierkantjes of rondjes gesneden
Verse dille
of bieslook, voor garnering
Citroenpartjes
, voor serveren
Bereidingswijze:
1. Mousse maken
Doe de gerookte makreel, roomkaas, crème fraîche, citroensap en citroenzest in een keukenmachine of blender.
Mix tot een gladde, romige mousse. Voeg zout, peper en verse dille toe naar smaak en meng kort.
Zet de mousse in de koelkast om iets steviger te worden (ongeveer
15 minuten
).
2. Roggebrood voorbereiden
Snijd het roggebrood in kleine hapklare stukjes, gebruik eventueel een ronde uitsteker voor een elegante presentatie.
Rooster het roggebrood licht in een pan of oven om het knapperig te maken.
3. Samenstellen
Schep of spuit met een spuitzak een toef makreelmousse op elk stukje roggebrood.
Garneer met een takje verse dille of wat fijngehakte bieslook.
4. Serveren
Serveer de hapjes direct en voeg een partje citroen toe voor een frisse touch.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email