Gerookte makreelmousse op roggebrood

Gerookte makreelmousse op roggebrood

Ingrediënten voor 4 personen:

Voor de makreelmousse:
  • 150 g gerookte makreel, zonder vel en graat
  • 100 g roomkaas (bijv. Philadelphia)
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • 1 theelepel citroensap
  • 1/2 theelepel citroenzest
  • 1 theelepel verse dille, fijngehakt
  • Zout en peper, naar smaak
Voor de presentatie:
  • 6-8 plakjes roggebrood, in kleine vierkantjes of rondjes gesneden
  • Verse dille of bieslook, voor garnering
  • Citroenpartjes, voor serveren

Bereidingswijze:

1. Mousse maken
  1. Doe de gerookte makreel, roomkaas, crème fraîche, citroensap en citroenzest in een keukenmachine of blender.
  2. Mix tot een gladde, romige mousse. Voeg zout, peper en verse dille toe naar smaak en meng kort.
  3. Zet de mousse in de koelkast om iets steviger te worden (ongeveer 15 minuten).
2. Roggebrood voorbereiden
  1. Snijd het roggebrood in kleine hapklare stukjes, gebruik eventueel een ronde uitsteker voor een elegante presentatie.
  2. Rooster het roggebrood licht in een pan of oven om het knapperig te maken.
3. Samenstellen
  1. Schep of spuit met een spuitzak een toef makreelmousse op elk stukje roggebrood.
  2. Garneer met een takje verse dille of wat fijngehakte bieslook.
4. Serveren
  • Serveer de hapjes direct en voeg een partje citroen toe voor een frisse touch.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print