Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Gerookte Patrijsfilet met Rode Bieten-Carpaccio
Ingrediƫnten voor 4 personen:
Voor de rode bieten carpaccio:
2 grote rode bieten (gekookt en geschild)
2 el olijfolie
1 el balsamicoazijn
Snufje zout en peper
Voor de gerookte patrijsfilet:
200 g gerookte patrijsfilet, dun gesneden
Voor de garnering:
50 g rucola
30 g zachte geitenkaas, verkruimeld
1 el geroosterde pijnboompitten
Extra balsamicoazijn voor besprenkeling
Bereidingswijze:
Rode bieten carpaccio voorbereiden:
Snijd de rode bieten in dunne plakjes met een mandoline of scherp mes.
Leg de plakjes op borden in een cirkelvormige patroon.
Besprenkel de bieten met olijfolie, balsamicoazijn, zout en peper.
Gerookte patrijsfilet toevoegen:
Leg dun gesneden plakjes gerookte patrijsfilet in het midden van de rode bieten.
Garnering aanbrengen:
Verdeel de rucola gelijkmatig over de borden.
Strooi de verkruimelde geitenkaas en geroosterde pijnboompitten over de carpaccio.
Druppel extra balsamicoazijn over het geheel voor een finishing touch.
Serveren:
Serveer direct en geniet van dit verfijnde voorgerecht.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email