Gerookte Patrijsfilet met Rode Bieten-Carpaccio

Gerookte Patrijsfilet met Rode Bieten-Carpaccio

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • Voor de rode bieten carpaccio:
    • 2 grote rode bieten (gekookt en geschild)
    • 2 el olijfolie
    • 1 el balsamicoazijn
    • Snufje zout en peper
  • Voor de gerookte patrijsfilet:
    • 200 g gerookte patrijsfilet, dun gesneden
  • Voor de garnering:
    • 50 g rucola
    • 30 g zachte geitenkaas, verkruimeld
    • 1 el geroosterde pijnboompitten
    • Extra balsamicoazijn voor besprenkeling

Bereidingswijze:

  1. Rode bieten carpaccio voorbereiden:
    • Snijd de rode bieten in dunne plakjes met een mandoline of scherp mes.
    • Leg de plakjes op borden in een cirkelvormige patroon.
    • Besprenkel de bieten met olijfolie, balsamicoazijn, zout en peper.
  2. Gerookte patrijsfilet toevoegen:
    • Leg dun gesneden plakjes gerookte patrijsfilet in het midden van de rode bieten.
  3. Garnering aanbrengen:
    • Verdeel de rucola gelijkmatig over de borden.
    • Strooi de verkruimelde geitenkaas en geroosterde pijnboompitten over de carpaccio.
    • Druppel extra balsamicoazijn over het geheel voor een finishing touch.
  4. Serveren:
    • Serveer direct en geniet van dit verfijnde voorgerecht.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print