Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Geroosterde Auberginesoep met Komijn en Yoghurt
Ingrediënten voor 4 personen:
2 grote aubergines
1 grote ui
, fijngesnipperd
3 teentjes knoflook
, fijngehakt
1 theelepel gemalen komijn
1/2 theelepel gerookt paprikapoeder
750 ml groentebouillon
2 eetlepels olijfolie
150 ml Griekse yoghurt
(voor garnering)
1 eetlepel citroensap
Verse koriander of peterselie
(voor garnering)
Zout en peper
, naar smaak
Bereiding:
Aubergines roosteren:
Verwarm de oven voor op
220°C
.
Snijd de aubergines doormidden en leg ze met de snijkant naar beneden op een bakplaat. Besprenkel met een beetje olijfolie.
Rooster de aubergines in de oven gedurende
25-30 minuten
, tot ze helemaal zacht zijn en het vel begint te rimpelen.
Laat de aubergines iets afkoelen, schep het vruchtvlees eruit en zet apart.
Ui en knoflook bakken:
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
Fruit de ui gedurende
5 minuten
tot deze glazig is. Voeg de knoflook, komijn en het gerookt paprikapoeder toe en bak nog
1 minuut
mee.
Soepbasis maken:
Voeg het geroosterde auberginevruchtvlees en de groentebouillon toe aan de pan. Roer goed door en breng aan de kook.
Laat de soep
10 minuten
zachtjes pruttelen.
Pureren en op smaak brengen:
Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer of blender tot een gladde, romige massa.
Breng op smaak met zout, peper en een scheutje citroensap.
Serveren:
Schep de soep in kommen en maak af met een swirl Griekse yoghurt, een snufje komijnpoeder en verse koriander of peterselie.
Serveer met knapperig brood of pita voor extra comfort.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email