Geroosterde Auberginesoep met Komijn en Yoghurt

Geroosterde Auberginesoep met Komijn en Yoghurt

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 grote aubergines
  • 1 grote ui, fijngesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1/2 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 750 ml groentebouillon
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 150 ml Griekse yoghurt (voor garnering)
  • 1 eetlepel citroensap
  • Verse koriander of peterselie (voor garnering)
  • Zout en peper, naar smaak

Bereiding:

  1. Aubergines roosteren:
    • Verwarm de oven voor op 220°C.
    • Snijd de aubergines doormidden en leg ze met de snijkant naar beneden op een bakplaat. Besprenkel met een beetje olijfolie.
    • Rooster de aubergines in de oven gedurende 25-30 minuten, tot ze helemaal zacht zijn en het vel begint te rimpelen.
    • Laat de aubergines iets afkoelen, schep het vruchtvlees eruit en zet apart.
  2. Ui en knoflook bakken:
    • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
    • Fruit de ui gedurende 5 minuten tot deze glazig is. Voeg de knoflook, komijn en het gerookt paprikapoeder toe en bak nog 1 minuut mee.
  3. Soepbasis maken:
    • Voeg het geroosterde auberginevruchtvlees en de groentebouillon toe aan de pan. Roer goed door en breng aan de kook.
    • Laat de soep 10 minuten zachtjes pruttelen.
  4. Pureren en op smaak brengen:
    • Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer of blender tot een gladde, romige massa.
    • Breng op smaak met zout, peper en een scheutje citroensap.
  5. Serveren:
    • Schep de soep in kommen en maak af met een swirl Griekse yoghurt, een snufje komijnpoeder en verse koriander of peterselie.
    • Serveer met knapperig brood of pita voor extra comfort.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print