Geroosterde Bloemkool Met Tahinisaus En Granaatappelpitjes
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de geroosterde bloemkool:
1 middelgrote bloemkool, in kleine roosjes gesneden
2 el olijfolie
1 tl paprikapoeder
Snufje zout en peper
Voor de tahinisaus:
3 el tahini (sesampasta)
2 el water
1 el citroensap
1 tl knoflook, fijngehakt
Snufje zout
Voor de garnering:
50 g granaatappelpitjes
Verse kruiden (zoals peterselie of koriander), fijngehakt
Optioneel: een snufje chilivlokken voor extra pit
Bereidingswijze:
Bloemkool roosteren:
Verwarm de oven voor op 200°C.
Meng de bloemkoolroosjes met olijfolie, paprikapoeder, zout en peper in een kom.
Spreid de roosjes uit op een bakplaat en rooster 20-25 minuten, tot ze goudbruin en licht gekarameliseerd zijn.
Tahinisaus maken:
Meng in een kom de tahini, water, citroensap, knoflook en zout. Roer goed door tot een gladde saus. Voeg indien nodig extra water toe om de gewenste consistentie te bereiken.
Bord opmaken:
Leg de geroosterde bloemkool op een serveerschaal.
Besprenkel met de tahinisaus.
Garneren:
Strooi de granaatappelpitjes en verse kruiden over de bloemkool.
Voeg optioneel een snufje chilivlokken toe voor extra smaak.
Serveren:
Serveer warm of op kamertemperatuur als een elegant voorgerecht.