Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Verwijder de bladeren van de bloemkool en snijd de bloemkool in plakken van ongeveer 2 cm dik, zodat je “steaks” krijgt. Bewaar kleinere stukjes voor een andere toepassing.
Meng in een kom de olijfolie met paprikapoeder, komijnpoeder, knoflookpoeder, zout en peper. Bestrijk de bloemkoolsteaks aan beide kanten met dit mengsel.
2. Bloemkool roosteren
Leg de bloemkoolsteaks op de bakplaat en rooster ze in de oven gedurende 20-25 minuten, draai ze halverwege om, tot ze goudbruin en licht gekarameliseerd zijn.
3. Tahindressing maken
Meng in een kom de tahin, citroensap, fijngehakte knoflook en een snufje zout.
Voeg water toe, een eetlepel per keer, en roer tot je een gladde, schenbare saus hebt.
4. Serveren
Leg de geroosterde bloemkoolsteaks op een serveerschaal en besprenkel met de tahindressing.
Garneer met verse peterselie, granaatappelpitjes en geroosterde sesamzaadjes voor een extra kleurige presentatie.