Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Geroosterde Kwartel met Vijgen en Honing
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de kwartels:
4 kwartels (schoongemaakt)
2 el olijfolie
1 el boter
1 takje tijm
Zout en peper naar smaak
Voor de vijgen en honingglazuur:
4 verse vijgen, gehalveerd
2 el honing
1 el balsamicoazijn
1 el boter
Voor de bijgerechten:
200 g bulgur
300 ml kokend water of bouillon
2 el verse kruiden (peterselie, munt)
50 g granaatappelpitjes
1 el olijfolie
Bereidingswijze:
Kwartels voorbereiden:
Verwarm de oven voor op 200°C.
Wrijf de kwartels in met olijfolie, zout en peper.
Verhit boter in een ovenbestendige pan en braad de kwartels aan alle kanten goudbruin.
Voeg tijm toe en zet de pan in de oven. Rooster de kwartels 15-20 minuten tot ze gaar zijn. Bedruip af en toe met het bakvet.
Vijgen karamelliseren:
Verhit boter in een koekenpan op middelhoog vuur.
Voeg de vijgen toe, met de snijkant naar beneden, en bak 2 minuten tot ze licht gekarameliseerd zijn.
Meng de honing en balsamicoazijn en voeg dit toe aan de pan. Laat nog 1-2 minuten sudderen.
Bulgur bereiden:
Doe de bulgur in een kom en giet het kokende water of de bouillon erover. Dek af en laat 10 minuten staan.
Roer los met een vork en meng met olijfolie, kruiden en granaatappelpitjes.
Serveren:
Leg de kwartels op een bord en lepel het honing-balsamicomengsel over het vlees.
Serveer met de gekarameliseerde vijgen en een portie bulgur.
Garneer met verse tijm en eventueel extra granaatappelpitjes.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email