Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Geroosterde Pompoenblokjes met Honing en Walnoot
Ingrediënten voor 12 stuks:
300 g pompoen (bijvoorbeeld butternutpompoen), in blokjes van 2 cm gesneden
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel kaneel (optioneel)
Snufje zout
Snufje zwarte peper
2 eetlepels honing
12 halve walnoten
Paar takjes verse tijm of peterselie (voor garnering)
Cocktailprikkers
Bereidingswijze
1.
Pompoen bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Meng de pompoenblokjes met olijfolie, zout, peper en eventueel kaneel in een kom.
Verspreid de blokjes op de bakplaat en rooster ze 20-25 minuten, tot ze goudbruin en zacht zijn. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
2.
Samenstellen
Steek een cocktailprikker door elk pompoenblokje.
Leg een halve walnoot bovenop het pompoenblokje en druppel er een beetje honing overheen.
3.
Garneren
Garneer elk blokje met een klein takje tijm of peterselie voor een frisse touch.
4.
Serveren
Schik de geroosterde pompoenblokjes op een serveerschaal en serveer direct of bij kamertemperatuur.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email