Geroosterde Pompoenblokjes met Honing en Walnoot

Geroosterde Pompoenblokjes met Honing en Walnoot

Ingrediënten voor 12 stuks:

  • 300 g pompoen (bijvoorbeeld butternutpompoen), in blokjes van 2 cm gesneden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel kaneel (optioneel)
  • Snufje zout
  • Snufje zwarte peper
  • 2 eetlepels honing
  • 12 halve walnoten
  • Paar takjes verse tijm of peterselie (voor garnering)
  • Cocktailprikkers

Bereidingswijze

1. Pompoen bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Meng de pompoenblokjes met olijfolie, zout, peper en eventueel kaneel in een kom.
  3. Verspreid de blokjes op de bakplaat en rooster ze 20-25 minuten, tot ze goudbruin en zacht zijn. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

2. Samenstellen

  1. Steek een cocktailprikker door elk pompoenblokje.
  2. Leg een halve walnoot bovenop het pompoenblokje en druppel er een beetje honing overheen.

3. Garneren

  • Garneer elk blokje met een klein takje tijm of peterselie voor een frisse touch.

4. Serveren

  • Schik de geroosterde pompoenblokjes op een serveerschaal en serveer direct of bij kamertemperatuur.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print