Geroosterde Vijgen met Geitenkaas en Honing

Geroosterde Vijgen met Geitenkaas en Honing

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 8 verse vijgen (rijp, maar stevig)
  • 100 g zachte geitenkaas
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels walnoten (grof gehakt)
  • 2 takjes verse tijm
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Snufje zout en peper

Bereiding:

  1. Voorverwarmen:
    • Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Vijgen voorbereiden:
    • Snijd de vijgen aan de bovenkant kruislings in (niet helemaal door) en druk ze voorzichtig open zodat er een kuiltje ontstaat.
    • Besprenkel de vijgen licht met olijfolie en een snufje zout.
  3. Vullen met geitenkaas:
    • Vul elke vijg met een klein lepeltje zachte geitenkaas.
  4. Roosteren:
    • Plaats de gevulde vijgen in een ovenschaal of op een bakplaat.
    • Druppel er wat honing over en strooi de gehakte walnoten eroverheen.
    • Rooster de vijgen in de oven gedurende 10-12 minuten, tot de geitenkaas licht gesmolten is en de vijgen zacht zijn.
  5. Afwerking:
    • Haal de vijgen uit de oven en garneer met verse tijmblaadjes en eventueel nog een extra drizzle honing.
  6. Serveren:
    • Serveer de vijgen warm als voorgerecht of dessert. Ze passen perfect bij een frisse salade met rucola of een stukje knapperig brood.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print