Gevulde eieren met truffelmayonaise

Gevulde eieren met truffelmayonaise

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 6 eieren
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel truffelmayonaise
  • 1 theelepel Dijonmosterd
  • 1 theelepel citroensap
  • Zout en peper, naar smaak
  • Truffelolie (optioneel, voor extra smaak)
  • Verse bieslook, fijngehakt, voor garnering

Bereidingswijze:

1. Eieren koken
  1. Breng een pan met water aan de kook. Voeg de eieren toe en kook ze 10 minuten hard.
  2. Laat de eieren schrikken in koud water, pel ze en halveer ze voorzichtig in de lengte.
2. Vulling maken
  1. Haal de eidooiers eruit en doe deze in een kom.
  2. Prak de eidooiers fijn met een vork en meng met de mayonaise, truffelmayonaise, Dijonmosterd en citroensap.
  3. Breng op smaak met zout, peper en eventueel een paar druppels truffelolie.
3. Eieren vullen
  1. Schep of spuit het dooiermengsel met een spuitzak in de halve eiwitten.
  2. Garneer met verse bieslook en eventueel een snufje zwarte peper.
4. Serveren
  • Schik de gevulde eieren op een schaal en serveer direct of bewaar ze afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print