Gevulde Eitjes met Truffelmayonaise

Gevulde Eitjes met Truffelmayonaise

Ingrediƫnten voor 12 stuks:

  • 6 grote eieren
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel truffelolie (naar smaak)
  • 1 theelepel mosterd
  • Snufje zout
  • Snufje versgemalen zwarte peper

Voor garnering:

  • Geraspte Parmezaanse kaas of een klein blaadje rucola
  • Paprikapoeder (optioneel)

Bereidingswijze

1. Eieren koken

  1. Kook de eieren in een pan met kokend water gedurende 10 minuten.
  2. Laat de eieren schrikken in koud water en pel ze.

2. Eieren halveren

  1. Snijd de eieren in de lengte doormidden en haal voorzichtig het eigeel eruit.
  2. Doe het eigeel in een kom en leg de eiwitten op een serveerschaal.

3. Vulling maken

  1. Prak het eigeel fijn met een vork.
  2. Meng het eigeel met de mayonaise, truffelolie, mosterd, zout en peper tot een romige vulling. Voeg eventueel meer truffelolie toe naar smaak.

4. Eieren vullen

  1. Schep de vulling in een spuitzak met een stervormig spuitmondje of gebruik een theelepel om de vulling in de eiwithelften te verdelen.
  2. Vul elk ei royaal met de truffelvulling.

5. Garneren

  1. Garneer de gevulde eitjes met een snufje paprikapoeder of een klein beetje geraspte Parmezaanse kaas.
  2. Voeg optioneel een blaadje rucola toe voor extra frisheid.

6. Serveren

  • Serveer de gevulde eitjes direct of zet ze in de koelkast tot gebruik. Ze zijn het lekkerst als ze goed gekoeld zijn.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print