Gevulde Forel met Citroen en Dille

Gevulde Forel met Citroen en Dille

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 hele forellen (schoongemaakt, met kop en staart)
  • 2 citroenen, in dunne plakjes gesneden
  • 1 bosje verse dille
  • 4 teentjes knoflook, in plakjes gesneden
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper, naar smaak
  • 1 eetlepel boter (optioneel, voor extra smaak)

Bereiding:

  1. Voorbereiden van de forel:
    • Verwarm de oven voor op 200°C.
    • Spoel de forellen af onder koud water en dep ze goed droog met keukenpapier.
    • Bestrooi de binnen- en buitenkant van de vis met zout en peper.
  2. Vullen van de forel:
    • Vul de buikholte van elke forel met plakjes citroen, verse dille en plakjes knoflook.
    • Optioneel: voeg een klein klontje boter toe in de buikholte voor extra smaak.
  3. Bakken in de oven:
    • Leg de forellen op een bakplaat of in een ovenschaal bekleed met bakpapier.
    • Besprenkel de vis met olijfolie en leg enkele extra plakjes citroen en takjes dille bovenop.
    • Bak de forel 20-25 minuten in het midden van de oven, tot de huid goudbruin en krokant is. De vis is gaar wanneer het vlees gemakkelijk loskomt van de graat.
  4. Serveren:
    • Serveer de forel met partjes citroen en garneer met extra verse dille.
    • Combineer met geroosterde aardappelen en een frisse groene salade voor een complete maaltijd.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print