Gevulde Kipfilet met Truffelroomsaus en Haricots Verts
Ingrediƫnten voor 4 personen:
Voor de gevulde kipfilet:
4 kipfilets (ongeveer 150-200 g per stuk)
100 g roomkaas (naturel)
2 eetlepels truffeltapenade of truffelolie
50 g geraspte Parmezaanse kaas
1 teentje knoflook (fijngesneden)
1 eetlepel verse peterselie (fijngehakt)
Zout en peper naar smaak
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel boter
Voor de truffelroomsaus:
200 ml slagroom
1 eetlepel truffeltapenade of truffelolie
50 ml kippenbouillon
1 sjalot (fijngesnipperd)
1 eetlepel boter
Zout en peper naar smaak
Voor de haricots verts:
300 g haricots verts (gebundeld of los)
1 eetlepel olijfolie
1 teentje knoflook (geplet)
Zout en peper naar smaak
Garnering:
Verse peterselie of truffelvlokken (optioneel)
Bereiding:
1. Kipfilet vullen:
Snijd de kipfilets horizontaal in, maar niet helemaal door, zodat er een ‘pocket’ ontstaat.
Meng in een kom de roomkaas, truffeltapenade, Parmezaanse kaas, knoflook en peterselie. Breng op smaak met zout en peper.
Vul elke kipfilet met het roomkaasmengsel. Sluit de opening eventueel met cocktailprikkers of keukentouw.
2. Kipfilet bakken:
Verhit olijfolie en boter in een koekenpan op middelhoog vuur.
Bak de gevulde kipfilets rondom goudbruin (ongeveer 3-4 minuten per kant). Zet het vuur lager en bak de kipfilets verder gedurende 6-8 minuten, tot ze gaar zijn.
Haal de kipfilets uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.
3. Truffelroomsaus maken:
Fruit de gesnipperde sjalot in dezelfde pan met een eetlepel boter tot deze glazig is.
Blus af met de kippenbouillon en laat 2-3 minuten inkoken.
Voeg de slagroom toe en roer de truffeltapenade erdoor. Laat de saus enkele minuten zachtjes inkoken tot deze licht gebonden is.
Breng op smaak met zout en peper.
4. Haricots verts bereiden:
Blancheer de haricots verts in gezouten water gedurende 3-4 minuten. Giet af en spoel af met koud water om de kleur te behouden.
Verhit olijfolie in een pan en voeg de geplette knoflook toe. Bak de haricots verts kort tot ze beetgaar zijn. Breng op smaak met zout en peper.
5. Serveren:
Leg de gevulde kipfilet op het bord en lepel de truffelroomsaus eroverheen.
Schik de haricots verts mooi naast de kipfilet.
Garneer met verse peterselie of, indien gewenst, enkele truffelvlokken voor een extra luxe uitstraling.