Gevulde Portobello's met Spinazie en Feta

Gevulde Portobello's met Spinazie en Feta

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 grote portobello-paddenstoelen
  • 200 g verse spinazie
  • 100 g feta, verkruimeld
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • Sap van een halve citroen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Verwijder de steeltjes van de portobello’s en leg de hoeden met de open kant naar boven op de bakplaat.
  3. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
  4. Voeg de spinazie toe en roerbak tot deze is geslonken. Breng op smaak met zout, peper en oregano.
  5. Haal de pan van het vuur en meng de verkruimelde feta door het spinaziemengsel.
  6. Vul de portobello’s met het spinazie-fetamengsel en besprenkel ze met het citroensap.
  7. Bak de gevulde portobello’s in de oven gedurende 15-20 minuten tot ze zacht zijn en de feta lichtbruin is.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print