Gevulde Tomaat Met Geitenkaas

gevulde_tomaat_geitenkaas
Ingrediënten voor 4 personen:
  • 4 grote vleestomaten (of andere stevige tomaten)
  • 150 g zachte geitenkaas (naturel of met kruiden)
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
  • 1 eetlepel verse bieslook, fijngesneden
  • 1 eetlepel honing (optioneel, voor een zoete touch)
  • 50 g walnoten, grofgehakt
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Paneermeel of panko (optioneel, voor een knapperige topping)

Bereidingswijze:

  1. Voorbereiden van de tomaten
    • Verwarm de oven voor op 180°C.
    • Snijd de bovenkant van de tomaten af en hol ze voorzichtig uit met een lepel. Bewaar het vruchtvlees voor een saus of soep.
    • Bestrooi de binnenkant lichtjes met zout en laat ze omgekeerd uitlekken op keukenpapier.
  2. De vulling maken
    • Meng de geitenkaas met de fijngehakte knoflook, peterselie, bieslook, honing (indien gebruikt), en walnoten.
    • Breng op smaak met zout en peper. Proef even om de balans te controleren.
  3. De tomaten vullen
    • Vul elke tomaat royaal met het geitenkaasmengsel.
    • Als je een knapperige topping wilt, strooi je een beetje paneermeel of panko over de vulling.
  4. Bakken
    • Plaats de tomaten in een ingevette ovenschaal. Besprenkel ze met een beetje olijfolie.
    • Bak de tomaten in de oven gedurende 20-25 minuten, of tot ze zacht zijn en de vulling mooi goudbruin kleurt.
  5. Serveren
    • Haal de tomaten voorzichtig uit de oven en serveer ze warm als voorgerecht, bijgerecht, of lichte maaltijd.
    • Garneer met wat extra verse kruiden en een drizzle olijfolie.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print