Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Gevulde Tomaat Met Geitenkaas
Ingrediënten voor 4 personen:
4 grote vleestomaten
(of andere stevige tomaten)
150 g zachte geitenkaas
(naturel of met kruiden)
2 teentjes knoflook
, fijngehakt
2 eetlepels verse peterselie
, fijngehakt
1 eetlepel verse bieslook
, fijngesneden
1 eetlepel honing
(optioneel, voor een zoete touch)
50 g walnoten
, grofgehakt
3 eetlepels olijfolie
Zout en peper
naar smaak
Paneermeel
of panko (optioneel, voor een knapperige topping)
Bereidingswijze:
Voorbereiden van de tomaten
Verwarm de oven voor op
180°C
.
Snijd de bovenkant van de tomaten af en hol ze voorzichtig uit met een lepel. Bewaar het vruchtvlees voor een saus of soep.
Bestrooi de binnenkant lichtjes met zout en laat ze omgekeerd uitlekken op keukenpapier.
De vulling maken
Meng de geitenkaas met de fijngehakte knoflook, peterselie, bieslook, honing (indien gebruikt), en walnoten.
Breng op smaak met zout en peper. Proef even om de balans te controleren.
De tomaten vullen
Vul elke tomaat royaal met het geitenkaasmengsel.
Als je een knapperige topping wilt, strooi je een beetje paneermeel of panko over de vulling.
Bakken
Plaats de tomaten in een ingevette ovenschaal. Besprenkel ze met een beetje olijfolie.
Bak de tomaten in de oven gedurende
20-25 minuten
, of tot ze zacht zijn en de vulling mooi goudbruin kleurt.
Serveren
Haal de tomaten voorzichtig uit de oven en serveer ze warm als voorgerecht, bijgerecht, of lichte maaltijd.
Garneer met wat extra verse kruiden en een drizzle olijfolie.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email