Gnocchi met Geroosterde Pompoen, Salieboter en Parmezaan
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de gnocchi:
500 g gnocchi (vers of uit de winkel)
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel roomboter
Voor de geroosterde pompoen:
400 g pompoen (bijv. flespompoen), geschild en in blokjes van 2 cm
1 eetlepel olijfolie
Zout en peper naar smaak
Voor de salieboter:
100 g roomboter
8-10 verse salieblaadjes
Voor de afwerking:
50 g Parmezaanse kaas (fijngehakt of geschaafd)
Een handje walnoten (optioneel, grof gehakt en geroosterd)
Peper naar smaak
Bereiding:
1. Pompoen roosteren:
Verwarm de oven voor op 200°C.
Meng de pompoenblokjes met olijfolie, zout en peper in een kom.
Spreid de pompoenblokjes uit op een bakplaat met bakpapier en rooster ze in de oven gedurende 20-25 minuten, tot ze goudbruin en zacht zijn. Schud ze halverwege om.
2. Gnocchi bakken:
Verhit 2 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
Voeg de gnocchi toe en bak ze 5-7 minuten, al roerend, tot ze goudbruin en krokant zijn. Zet opzij.
3. Salieboter maken:
Smelt de roomboter in een pan op middelhoog vuur. Laat de boter lichtbruin kleuren (beurre noisette).
Voeg de verse salieblaadjes toe en bak ze kort mee, tot ze krokant zijn.
4. Samenstellen en serveren:
Voeg de geroosterde pompoen en gebakken gnocchi toe aan de pan met salieboter. Meng voorzichtig zodat alles bedekt wordt met de boter.
Verdeel het gerecht over de borden.
Garneer met geschaafde Parmezaanse kaas, krokante salieblaadjes en eventueel geroosterde walnoten voor extra crunch.
Bestrooi met wat versgemalen zwarte peper voor een extra smaakboost.