Gnocchi met spinazie en gorgonzola

Gnocchi met spinazie en gorgonzola

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 500 g gnocchi (kant-en-klaar of zelfgemaakt)
  • 150 g verse spinazie
  • 150 g gorgonzola (of een andere blauwe kaas)
  • 100 ml slagroom
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zout en peper, naar smaak
  • Verse walnoten, grof gehakt (optioneel, voor garnering)

Bereidingswijze:

1. Spinazie bereiden
  1. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  2. Voeg de knoflook toe en bak deze kort, totdat het geurig is.
  3. Voeg de spinazie toe en laat deze slinken. Breng op smaak met een snufje zout en peper. Zet apart.
2. Saus maken
  1. Verwarm de slagroom in een steelpan op laag vuur.
  2. Voeg de gorgonzola toe en laat deze al roerend smelten.
  3. Roer de Parmezaanse kaas door de saus en breng op smaak met peper. Houd warm op laag vuur.
3. Gnocchi bereiden
  1. Breng een grote pan met water aan de kook en voeg een snufje zout toe.
  2. Kook de gnocchi volgens de instructies op de verpakking (meestal 2-3 minuten, tot ze boven komen drijven).
  3. Giet de gnocchi af en voeg ze toe aan de pan met spinazie.
4. Samenvoegen
  1. Giet de gorgonzolasaus over de gnocchi en spinazie. Roer voorzichtig door zodat alles goed gemengd is.
5. Serveren
  1. Verdeel de gnocchi over de borden en garneer met grof gehakte walnoten (optioneel) en extra Parmezaanse kaas.
  2. Serveer direct en geniet!
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print