Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Gnocchi met spinazie en gorgonzola
Ingrediƫnten voor 4 personen:
500 g gnocchi
(kant-en-klaar of zelfgemaakt)
150 g verse spinazie
150 g gorgonzola
(of een andere blauwe kaas)
100 ml slagroom
50 g Parmezaanse kaas
, geraspt
1 teentje knoflook
, fijngehakt
1 eetlepel boter
1 eetlepel olijfolie
Zout en peper
, naar smaak
Verse walnoten
, grof gehakt (optioneel, voor garnering)
Bereidingswijze:
1. Spinazie bereiden
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
Voeg de knoflook toe en bak deze kort, totdat het geurig is.
Voeg de spinazie toe en laat deze slinken. Breng op smaak met een snufje zout en peper. Zet apart.
2. Saus maken
Verwarm de slagroom in een steelpan op laag vuur.
Voeg de gorgonzola toe en laat deze al roerend smelten.
Roer de Parmezaanse kaas door de saus en breng op smaak met peper. Houd warm op laag vuur.
3. Gnocchi bereiden
Breng een grote pan met water aan de kook en voeg een snufje zout toe.
Kook de gnocchi volgens de instructies op de verpakking (meestal
2-3 minuten
, tot ze boven komen drijven).
Giet de gnocchi af en voeg ze toe aan de pan met spinazie.
4. Samenvoegen
Giet de gorgonzolasaus over de gnocchi en spinazie. Roer voorzichtig door zodat alles goed gemengd is.
5. Serveren
Verdeel de gnocchi over de borden en garneer met grof gehakte walnoten (optioneel) en extra Parmezaanse kaas.
Serveer direct en geniet!
Facebook
Threads
WhatsApp
Email