Goulashsoep

Goulashsoep

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • Rundvlees (400 gram, in blokjes gesneden)
  • Aardappelen (3 middelgrote, geschild en in blokjes)
  • Wortelen (2, in plakjes gesneden)
  • Paprika (1 grote rode, in blokjes gesneden)
  • Uien (2 middelgrote, fijngehakt)
  • Knoflook (2 teentjes, fijngehakt)
  • Tomatenpuree (2 eetlepels)
  • Paprikapoeder (2 eetlepels, bij voorkeur Hongaars)
  • Komijn (1 theelepel)
  • Runderbouillon (1,5 liter)
  • Olie (2 eetlepels)
  • Zout en peper (naar smaak)
  • Verse peterselie (voor garnering)

Bereidingswijze:

  1. Fruit de ui en knoflook: Verhit de olie in een grote pan en fruit de uien en knoflook op middelhoog vuur tot ze zacht en glazig zijn.
  2. Bak het vlees: Voeg de blokjes rundvlees toe aan de pan en bak ze bruin aan alle kanten.
  3. Voeg paprika en kruiden toe: Voeg de tomatenpuree, paprikapoeder, komijn, en een snufje zout en peper toe. Roer alles goed door en laat 2-3 minuten koken.
  4. Bouillon en groenten toevoegen: Giet de runderbouillon in de pan en voeg de aardappelen, wortelen, en paprika toe. Breng aan de kook en laat de soep ongeveer 60-90 minuten zachtjes koken, tot het vlees mals is en de smaken goed zijn ingetrokken.
  5. Breng op smaak: Proef de soep en voeg indien nodig extra zout, peper, of paprikapoeder toe.
  6. Serveren: Serveer de goulashsoep warm, gegarneerd met verse peterselie en eventueel een stukje brood erbij.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print