Aardappelen (3 middelgrote, geschild en in blokjes)
Wortelen (2, in plakjes gesneden)
Paprika (1 grote rode, in blokjes gesneden)
Uien (2 middelgrote, fijngehakt)
Knoflook (2 teentjes, fijngehakt)
Tomatenpuree (2 eetlepels)
Paprikapoeder (2 eetlepels, bij voorkeur Hongaars)
Komijn (1 theelepel)
Runderbouillon (1,5 liter)
Olie (2 eetlepels)
Zout en peper (naar smaak)
Verse peterselie (voor garnering)
Bereidingswijze:
Fruit de ui en knoflook: Verhit de olie in een grote pan en fruit de uien en knoflook op middelhoog vuur tot ze zacht en glazig zijn.
Bak het vlees: Voeg de blokjes rundvlees toe aan de pan en bak ze bruin aan alle kanten.
Voeg paprika en kruiden toe: Voeg de tomatenpuree, paprikapoeder, komijn, en een snufje zout en peper toe. Roer alles goed door en laat 2-3 minuten koken.
Bouillon en groenten toevoegen: Giet de runderbouillon in de pan en voeg de aardappelen, wortelen, en paprika toe. Breng aan de kook en laat de soep ongeveer 60-90 minuten zachtjes koken, tot het vlees mals is en de smaken goed zijn ingetrokken.
Breng op smaak: Proef de soep en voeg indien nodig extra zout, peper, of paprikapoeder toe.
Serveren: Serveer de goulashsoep warm, gegarneerd met verse peterselie en eventueel een stukje brood erbij.