Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Green Chile Stew (New Mexico)
Ingrediënten voor 4 personen:
500 g groene chilipepers (bijvoorbeeld Hatch-chili’s of poblano), geroosterd en fijngehakt
400 g aardappelen, geschild en in blokjes
1 middelgrote ui, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
500 g varkensvlees (of kip), in blokjes
1 liter kippenbouillon (of groentebouillon voor een vegetarische versie)
2 eetlepels plantaardige olie
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel oregano
Zout en peper naar smaak
Garnering:
Verse koriander
Geraspte kaas (cheddar of Monterey Jack)
Een partje limoen
Bereiding:
Groene chilipepers bereiden:
Rooster de chilipepers boven een open vuur of in een oven op hoge temperatuur totdat de schil zwart begint te worden.
Doe de geroosterde pepers in een kom, dek af en laat ze 10 minuten stomen.
Verwijder de schil, zaden en steeltjes. Snijd de chilipepers fijn.
Vlees bereiden:
Verhit de olie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
Bak het vlees in porties tot het goudbruin is. Haal uit de pan en zet apart.
Aromatische basis maken:
Voeg de ui en knoflook toe aan dezelfde pan en fruit tot ze zacht zijn (ongeveer 3 minuten).
Voeg de geroosterde chilipepers, komijn en oregano toe en bak 2 minuten mee.
Soepbasis maken:
Voeg de gebakken varkensvleesblokjes en bouillon toe aan de pan. Breng aan de kook.
Voeg de aardappelblokjes toe en laat de soep 20-30 minuten sudderen, totdat de aardappelen en vlees gaar zijn.
Afwerken en op smaak brengen:
Breng de soep op smaak met zout en peper.
Voor een extra pittige soep kun je extra chilipeper toevoegen.
Serveren:
Schep de soep in kommen en garneer met verse koriander, geraspte kaas en een partje limoen.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email