Green Chile Stew (New Mexico)

Green Chile Stew (New Mexico)

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 500 g groene chilipepers (bijvoorbeeld Hatch-chili’s of poblano), geroosterd en fijngehakt
  • 400 g aardappelen, geschild en in blokjes
  • 1 middelgrote ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 500 g varkensvlees (of kip), in blokjes
  • 1 liter kippenbouillon (of groentebouillon voor een vegetarische versie)
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel oregano
  • Zout en peper naar smaak
  • Garnering:
    • Verse koriander
    • Geraspte kaas (cheddar of Monterey Jack)
    • Een partje limoen

Bereiding:

  1. Groene chilipepers bereiden:
    • Rooster de chilipepers boven een open vuur of in een oven op hoge temperatuur totdat de schil zwart begint te worden.
    • Doe de geroosterde pepers in een kom, dek af en laat ze 10 minuten stomen.
    • Verwijder de schil, zaden en steeltjes. Snijd de chilipepers fijn.
  2. Vlees bereiden:
    • Verhit de olie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
    • Bak het vlees in porties tot het goudbruin is. Haal uit de pan en zet apart.
  3. Aromatische basis maken:
    • Voeg de ui en knoflook toe aan dezelfde pan en fruit tot ze zacht zijn (ongeveer 3 minuten).
    • Voeg de geroosterde chilipepers, komijn en oregano toe en bak 2 minuten mee.
  4. Soepbasis maken:
    • Voeg de gebakken varkensvleesblokjes en bouillon toe aan de pan. Breng aan de kook.
    • Voeg de aardappelblokjes toe en laat de soep 20-30 minuten sudderen, totdat de aardappelen en vlees gaar zijn.
  5. Afwerken en op smaak brengen:
    • Breng de soep op smaak met zout en peper.
    • Voor een extra pittige soep kun je extra chilipeper toevoegen.
  6. Serveren:
    • Schep de soep in kommen en garneer met verse koriander, geraspte kaas en een partje limoen.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print