200 g stevige kaas (zoals Kefalotyri, Kasseri of Halloumi)
50 g bloem
1 ei, losgeklopt
50 g paneermeel (optioneel, voor extra krokante korst)
3 el olijfolie
1 citroen, in partjes
Verse peterselie, fijngehakt (voor garnering)
Bereidingswijze:
Kaas voorbereiden:
Snijd de kaas in plakken van ongeveer 1 cm dik. Zorg ervoor dat de plakken niet te dun zijn, zodat ze niet uit elkaar vallen tijdens het bakken.
Paneren:
Haal de kaasplakken eerst door de bloem, zodat ze goed bedekt zijn.
Doop ze vervolgens in het losgeklopte ei en, indien gewenst, daarna in het paneermeel voor een extra knapperige laag.
Bakken:
Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
Bak de kaasplakken 1-2 minuten per kant, of tot ze goudbruin en knapperig zijn. Draai voorzichtig om met een spatel.
Serveren:
Leg de gebakken kaas op een serveerschaal.
Garneer met verse peterselie en serveer met partjes citroen aan de zijkant. Knijp citroensap over de saganaki vlak voor het eten voor een frisse smaak.