Griekse Saganaki (Gebakken Kaas)

Griekse Saganaki (Gebakken Kaas)

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 200 g stevige kaas (zoals Kefalotyri, Kasseri of Halloumi)
  • 50 g bloem
  • 1 ei, losgeklopt
  • 50 g paneermeel (optioneel, voor extra krokante korst)
  • 3 el olijfolie
  • 1 citroen, in partjes
  • Verse peterselie, fijngehakt (voor garnering)

Bereidingswijze:

  1. Kaas voorbereiden:
    • Snijd de kaas in plakken van ongeveer 1 cm dik. Zorg ervoor dat de plakken niet te dun zijn, zodat ze niet uit elkaar vallen tijdens het bakken.
  2. Paneren:
    • Haal de kaasplakken eerst door de bloem, zodat ze goed bedekt zijn.
    • Doop ze vervolgens in het losgeklopte ei en, indien gewenst, daarna in het paneermeel voor een extra knapperige laag.
  3. Bakken:
    • Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
    • Bak de kaasplakken 1-2 minuten per kant, of tot ze goudbruin en knapperig zijn. Draai voorzichtig om met een spatel.
  4. Serveren:
    • Leg de gebakken kaas op een serveerschaal.
    • Garneer met verse peterselie en serveer met partjes citroen aan de zijkant. Knijp citroensap over de saganaki vlak voor het eten voor een frisse smaak.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print