Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Groene Thee-Dashi Bouillon
Ingrediënten voor 4 personen:
1 liter water
2 theezakjes of 2 theelepels losse groene thee (bij voorkeur Sencha of Gyokuro)
10 g kombu (gedroogd zeewier)
10 g katsuobushi (bonitovlokken)
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel mirin
Optionele vulling:
100 g shiitake of champignons, in dunne plakjes
100 g tofu, in blokjes
Dun gesneden wortel, prei of paksoi
Rijstnoedels of udon
Bereiding:
Dashi maken:
Voeg de kombu toe aan het water en laat 30 minuten weken.
Zet de pan op middelhoog vuur en verwarm het mengsel tot net onder het kookpunt (niet laten koken).
Haal de kombu eruit, voeg de katsuobushi toe en laat 5 minuten trekken.
Zeef de bouillon om de bonitovlokken te verwijderen.
Groene thee toevoegen:
Zet de groene thee apart door de theezakjes of losse thee 2 minuten te laten trekken in een klein kommetje met heet water (80°C, niet kokend).
Voeg de thee toe aan de dashi-bouillon en roer goed door.
Bouillon op smaak brengen:
Voeg sojasaus en mirin toe aan de bouillon.
Proef en pas de smaak aan met extra sojasaus of mirin, indien nodig.
Optionele vulling koken:
Voeg de shiitake, tofu, en groenten toe aan de bouillon en laat 5 minuten zachtjes koken.
Als je noedels gebruikt, kook deze apart en voeg ze toe vlak voor het serveren.
Serveren:
Schep de bouillon in kommen en vul met de vulling naar keuze.
Garneer met verse koriander, sesamzaadjes of een drupje sesamolie.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email