Groentebouillon

Groentebouillon

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 2 wortelen, in grove stukken
  • 2 stengels bleekselderij, in grove stukken
  • 1 prei, in ringen
  • 1 grote ui, gehalveerd (met schil voor een mooie kleur)
  • 2 teentjes knoflook, geplet
  • 1 tomaat, in stukken
  • 1 bosje peterselie, met stelen
  • 2 laurierbladen
  • 1 theelepel zwarte peperkorrels
  • 2,5 liter water
  • 1 theelepel zout (optioneel, naar smaak)

Bereidingswijze:

1. Groenten voorbereiden
  1. Plaats alle groenten (wortelen, bleekselderij, prei, ui, knoflook en tomaat) in een grote soeppan.
  2. Voeg de peterselie, laurierbladen en peperkorrels toe.
2. Water toevoegen
  1. Giet 2,5 liter koud water in de pan en breng het aan de kook.
3. Sudderen
  1. Zet het vuur laag zodra het water kookt.
  2. Laat de bouillon 45-60 minuten zachtjes sudderen om de smaken van de groenten en kruiden goed vrij te laten komen.
4. Zeven
  1. Haal de pan van het vuur en zeef de bouillon door een fijne zeef of kaasdoek om de vaste ingrediƫnten te verwijderen.
  2. Laat de bouillon afkoelen en bewaar deze in de koelkast (maximaal 3 dagen) of diepvries (maximaal 3 maanden).
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print