Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Ham-en-bonensoep met tijm
Ingrediƫnten voor 4 personen:
300 g gekookte ham
, in blokjes
400 g witte bonen
(uit blik, uitgelekt en afgespoeld)
1 wortel
, in blokjes
2 stengels bleekselderij
, in plakjes
1 ui
, fijngehakt
2 teentjes knoflook
, fijngehakt
750 ml groentebouillon
2 eetlepels tomatenpuree
1 theelepel gedroogde tijm
(of 2 takjes verse tijm)
1 laurierblad
2 eetlepels olijfolie
Zout en peper
, naar smaak
Voor garnering:
Verse peterselie
, fijngehakt
Knapperig brood
of croutons
Bereidingswijze:
1. Basis maken
Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
Voeg de ui, knoflook, wortel en bleekselderij toe en bak deze zachtjes tot ze glazig zijn.
2. Tomatenpuree en kruiden toevoegen
Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee om de smaak vrij te laten komen.
Roer de tijm en het laurierblad door het mengsel.
3. Bouillon en bonen toevoegen
Giet de bouillon in de pan en voeg de witte bonen toe.
Breng aan de kook en laat de soep
15 minuten
zachtjes koken.
4. Ham toevoegen
Voeg de blokjes ham toe en laat de soep nog
5-10 minuten
sudderen.
Verwijder het laurierblad en breng de soep op smaak met zout en peper.
5. Serveren
Schep de soep in kommen en garneer met verse peterselie.
Serveer met knapperig brood of croutons voor een complete maaltijd.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email