Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Hamburger met gekarameliseerde uien en blauwe kaas
Ingrediƫnten voor 4 personen:
Voor de hamburgers:
500 g rundergehakt
1 teentje knoflook
, fijngehakt
1 eetlepel mosterd
1 theelepel Worcestersaus
Zout en peper
, naar smaak
2 eetlepels olijfolie
(voor bakken)
Voor de gekarameliseerde uien:
2 grote uien
, in dunne ringen
2 eetlepels boter
1 eetlepel bruine suiker
1 eetlepel balsamicoazijn
Overige:
4 briochebroodjes
, licht geroosterd
100 g blauwe kaas
, verkruimeld
4 blaadjes kropsla
1 tomaat
, in plakjes
Mayonaise
(optioneel)
Bereidingswijze:
1. Gekarameliseerde uien maken
Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur.
Voeg de uienringen toe en bak ze
10-12 minuten
, totdat ze zacht en lichtbruin zijn.
Strooi de bruine suiker erover en voeg de balsamicoazijn toe. Roer goed en laat nog
5 minuten
karamelliseren.
Haal de pan van het vuur en zet apart.
2. Hamburgers bereiden
Meng het rundergehakt met de knoflook, mosterd, Worcestersaus, zout en peper in een kom. Vorm 4 hamburgers van gelijke grootte.
Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de hamburgers
4-5 minuten per kant
, afhankelijk van de gewenste gaarheid.
3. Broodjes bereiden
Snijd de briochebroodjes doormidden en rooster ze licht in een droge pan of broodrooster.
4. Hamburger samenstellen
Leg een blaadje sla op de onderste helft van het broodje.
Plaats de hamburger op de sla en voeg een flinke lepel gekarameliseerde uien toe.
Verkruimel de blauwe kaas over de uien en voeg plakjes tomaat toe.
Besmeer de bovenste helft van het broodje met mayonaise (optioneel) en sluit de hamburger.
5. Serveren
Serveer warm met frietjes of een frisse salade aan de zijkant.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email