Hamburger met gekarameliseerde uien en blauwe kaas

Hamburger met gekarameliseerde uien en blauwe kaas

Ingrediƫnten voor 4 personen:

Voor de hamburgers:
  • 500 g rundergehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 theelepel Worcestersaus
  • Zout en peper, naar smaak
  • 2 eetlepels olijfolie (voor bakken)
Voor de gekarameliseerde uien:
  • 2 grote uien, in dunne ringen
  • 2 eetlepels boter
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
Overige:
  • 4 briochebroodjes, licht geroosterd
  • 100 g blauwe kaas, verkruimeld
  • 4 blaadjes kropsla
  • 1 tomaat, in plakjes
  • Mayonaise (optioneel)

Bereidingswijze:

1. Gekarameliseerde uien maken
  1. Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur.
  2. Voeg de uienringen toe en bak ze 10-12 minuten, totdat ze zacht en lichtbruin zijn.
  3. Strooi de bruine suiker erover en voeg de balsamicoazijn toe. Roer goed en laat nog 5 minuten karamelliseren.
  4. Haal de pan van het vuur en zet apart.
2. Hamburgers bereiden
  1. Meng het rundergehakt met de knoflook, mosterd, Worcestersaus, zout en peper in een kom. Vorm 4 hamburgers van gelijke grootte.
  2. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de hamburgers 4-5 minuten per kant, afhankelijk van de gewenste gaarheid.
3. Broodjes bereiden
  1. Snijd de briochebroodjes doormidden en rooster ze licht in een droge pan of broodrooster.
4. Hamburger samenstellen
  1. Leg een blaadje sla op de onderste helft van het broodje.
  2. Plaats de hamburger op de sla en voeg een flinke lepel gekarameliseerde uien toe.
  3. Verkruimel de blauwe kaas over de uien en voeg plakjes tomaat toe.
  4. Besmeer de bovenste helft van het broodje met mayonaise (optioneel) en sluit de hamburger.
5. Serveren
  • Serveer warm met frietjes of een frisse salade aan de zijkant.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print