Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Hartige Courgetteflensjes Met Ricotta En Dille
Ingrediƫnten voor 4 personen:
Voor de flensjes:
2 courgettes, geraspt
2 eieren
100 g bloem
200 ml melk
1 el olijfolie
Snufje zout en peper
Voor de vulling:
200 g ricotta
1 el citroensap
2 el verse dille, fijngehakt
Snufje zout en peper
Voor garnering:
Verse kruiden (zoals peterselie of dille)
Optioneel: een drizzle olijfolie
Bereidingswijze:
Flensjes maken:
Meng de geraspte courgette met een snufje zout en laat 10 minuten staan. Knijp daarna het overtollige vocht uit.
Klop de eieren los in een grote kom. Voeg bloem, melk, olijfolie, courgette, zout en peper toe en meng tot een glad beslag.
Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak dunne flensjes (ongeveer 1-2 minuten per kant). Houd warm.
Vulling bereiden:
Meng de ricotta met citroensap, verse dille, zout en peper in een kom tot een romige vulling.
Flensjes vullen:
Schep een lepel van de ricottavulling op elk flensje en rol ze op. Snijd ze indien gewenst in kleinere porties.
Serveren:
Leg de flensjes op een bord en garneer met verse kruiden en een drizzle olijfolie.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email