Hartige Courgetteflensjes Met Ricotta En Dille

Hartige Courgetteflensjes Met Ricotta En Dille

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • Voor de flensjes:
    • 2 courgettes, geraspt
    • 2 eieren
    • 100 g bloem
    • 200 ml melk
    • 1 el olijfolie
    • Snufje zout en peper
  • Voor de vulling:
    • 200 g ricotta
    • 1 el citroensap
    • 2 el verse dille, fijngehakt
    • Snufje zout en peper
  • Voor garnering:
    • Verse kruiden (zoals peterselie of dille)
    • Optioneel: een drizzle olijfolie

Bereidingswijze:

  1. Flensjes maken:
    • Meng de geraspte courgette met een snufje zout en laat 10 minuten staan. Knijp daarna het overtollige vocht uit.
    • Klop de eieren los in een grote kom. Voeg bloem, melk, olijfolie, courgette, zout en peper toe en meng tot een glad beslag.
    • Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak dunne flensjes (ongeveer 1-2 minuten per kant). Houd warm.
  2. Vulling bereiden:
    • Meng de ricotta met citroensap, verse dille, zout en peper in een kom tot een romige vulling.
  3. Flensjes vullen:
    • Schep een lepel van de ricottavulling op elk flensje en rol ze op. Snijd ze indien gewenst in kleinere porties.
  4. Serveren:
    • Leg de flensjes op een bord en garneer met verse kruiden en een drizzle olijfolie.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print