Hartige Gorgonzola-Perentaartjes

Hartige Gorgonzola-Perentaartjes

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 vel bladerdeeg (ontdooid)
  • 2 rijpe peren, in dunne plakjes gesneden
  • 100 g gorgonzola, verkruimeld
  • 2 el walnoten, grof gehakt
  • 1 el honing
  • Versgemalen zwarte peper
  • Enkele takjes verse tijm voor garnering
  • 1 ei, losgeklopt (voor het bestrijken van het deeg)
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd het bladerdeeg in vier gelijke vierkanten en leg ze op de bakplaat.
  3. Leg op elk vierkant enkele plakjes peer en strooi de verkruimelde gorgonzola erover.
  4. Bestrooi de taartjes met gehakte walnoten en besprenkel met een beetje honing.
  5. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en leg enkele blaadjes tijm erop.
  6. Bestrijk de randen van het bladerdeeg met het losgeklopte ei voor een goudbruine kleur.
  7. Bak de taartjes in de oven gedurende 15-20 minuten, of tot het deeg goudbruin en knapperig is.
  8. Serveer warm en garneer met extra tijm indien gewenst.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print