Hartige Kaaskoekjes met Tijm en Parmezaan

Hartige Kaaskoekjes met Tijm en Parmezaan

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 150 g bloem
  • 100 g koude boter, in blokjes gesneden
  • 100 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 eidooier
  • 1 el verse tijmblaadjes
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
Bereidingswijze:
  1. Bereid het deeg: Doe de bloem, boter, Parmezaanse kaas en tijmblaadjes in een kom. Meng dit met je vingers tot een kruimelig deeg.
  2. Voeg de eidooier toe: Voeg de eidooier toe en kneed het geheel tot een samenhangend deeg. Breng op smaak met een snufje zout en peper.
  3. Koelen: Wikkel het deeg in plasticfolie en leg het 30 minuten in de koelkast om stevig te worden.
  4. Vorm de koekjes: Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot een dikte van ongeveer 0,5 cm. Steek koekjes uit met een koekjessteker.
  5. Bakken: Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 12-15 minuten, of tot ze goudbruin zijn.
  6. Afkoelen en serveren: Laat de koekjes afkoelen op een rooster en serveer ze bij een borrel of als hartig tussendoortje.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print